2023 07 13

Dietologė ragina dieną pradėti su šiuo produktu – labai reikalingas organizmui

Varškė pasižymi tūkstančius metų siekiančia istorija: nuo seno buvo laikoma natūraliu vaistu nuo virškinimo negalavimų ir pagrindiniu tradicinės virtuvės ingredientu visame pasaulyje. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šiame pieno produkte gausu baltymų, mineralų ir vitaminų, todėl varškę verta įtraukti tiek į suaugusiųjų, tiek į vaikų mitybos racioną, rašome pranešime žiniasklaidai.
Sumuštiniai su varške, vaisiais ir uogomis
Sumuštiniai su varške, vaisiais ir uogomis / 123RF.com nuotr.

Varškė – puikus pasirinkimas pusryčiams

Dr. Editos Gavelienės teigimu, geros savijautos garantas yra tinkami pusryčiai: „Ryte, kaip ir kitu dienos metu, valgyti reikėtų neskubant, ramiai kramtant, mėgaujantis maisto skoniu. Nebūtina pusryčiauti vos tik pabudus – tai reikėtų padaryti per pirmas dvi ar tris valandas atsikėlus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis