Ryžių dieta, kaip ir grikių, priskiriama monodietoms (kai valgiaraštyje – vienas pagrindinis produktas), tik nuo kitų skiriasi tuo, kad padeda ne tik atsikratyti antsvorio, bet ir išvalyti organizmą.
Ryžiai pasižymi unikaliomis savybėmis – juose gausu ne tik vitaminų, mineralų, bet ir medžiagų, kurios šalina iš organizmo druskas, toksinus, šlakus, cukraus perteklių ir blogąjį cholesterolį.
Ypač naudingi nevalyti rudieji ryžiai, nes jų luobelėje gausu mineralinių komponentų. Todėl šie ryžiai ypač tinka organizmui valyti. Žinoma, „sėdėti ant ryžių dietos“ galima įvairiai: kelias savaites, mėnesį ar padaryti vieną iškrovos dieną.
Siūlome trijų dienų dietą, nes mėnesį valgyti tik ryžius yra baisus išbandymas ir gryna nemeilė sau. Paskui nenorėsite ne tik į burną jų dėti, bet ir akyse matyti. O trijų dienų pakaks ir nereikės jausti alkio ir streso, nes ryžiai greitai suteikia sotumo jausmą.
Dar vienas niuansas – kad ryžiai gerai ištrauktų iš organizmo druskas ir toksinus, prieš ruošimą patariame juos būtinai išmirkyti vandenyje.
Ryžių dieta 3 dienoms
Neneigsime – tai ekstremalus lieknėjimo būdas. Papratai moterys jo griebiasi tuomet, kai prieš kokį nors įvykį (gimtadienį, jubiliejų, klasės susitikimą ir pan.) nori greitai sulieknėti – numesti apie 2–3 kilogramus.
Jei norite numesti iki 3 kg. Dienai turite išvirti stiklinę mirkytų ryžių ir padalyti porciją į 5–6 dalis. Taip per visą dieną tą porciją turite suvalgyti (kaip matote, valgysite mažai ir dažnai). Be ryžių, per dieną dar galite įsimesti į skrandį apie 300 g troškintų daržovių ir šviežių vaisių, kad organizmas gautų vitaminų ir mineralų.
Gerti reikia daug – ne mažiau kaip 2 l paprasto vandens per dieną, tačiau ne iškart po valgio, o praėjus 2–2,5 valandoms.
Jei norite numesti iki 2 kg. Tokiu atveju ryžių dietos valgiaraštis atrodys įvairesnis, valgysite tris kartus per dieną, tačiau kiekvieno valgymo metu virti ryžiai (ta stiklinė per dieną) bus privalomi.
1 DIENA
- Pusryčiai: 100 g virtų ryžių su tarkuota citrinų žievele.
- Pietūs: virti ryžiai su žalumynais ir augaliniu aliejumi, 150 g šviežių daržovių salotų ir sultinys iš bet kokių daržovių, išskyrus bulves.
- Vakarienė: daržovių sultinys ir ryžiai su virta morka.
2 DIENA
- Pusryčiai: virti ryžiai su žalumynais ir grietine, apelsinas.
- Pietūs: ryžiai ir daržovių sriuba.
- Vakarienė: ryžiai su daržovėmis, paruoštomis ant garų.
3 DIENA
- Pusryčiai: 100 g ryžių, greipfrutas.
- Pietūs: ryžiai su troškintais grybais, daržovių sultinys, salotos iš šviežių agurkų su alyvuogių aliejumi.
- Vakarienė: ryžiai ir 150 g ant garų paruoštų brokolinių kopūstų.
Iš skysčių rinkitės paprastą vandenį ir nesaldintą žaliąją arbatą.