Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 11

Eglė apie ją užklupusią depresiją ir skausmingus gyvenimo pokyčius: „Buvau lyg vegetuojantis zombis“

Apie depresiją esame tiek daug girdėję, tačiau niekada nesitikime, kad ji gali atsėlinti prie mūsų slenksčio. Greičiausiai neužtektų ant rankų pirštų suskaičiuoti, kiek kartų depresija buvo įvardinta tinginių liga ar aiškinama, kad „visos depresijos yra iš neturėjimo ką veikti“.
Eglė Juozaitienė
Eglė Juozaitienė / Vilma Filma Photography nuotr.

Depresija sergantys žmonės tikrai paneigtų tokią nuomonę, kadangi jiems depresija reiškia daugybę gyvenimą žlugdančių simptomų, kurių atsikratyti gali būti labai sunku. Verslininkė Eglė Juozaitienė sako, kad ją depresija užklupo prieš dvejus metus. Iki to laiko buvusi itin aktyvi, smalsi ir stilinga moteris, besidalinusi savo gyvenimo akimirkomis ir kūrusi stiliaus tinklaraštį, sako, kad visiškai prarado save ir ėmė neatpažinti savo asmenybės.

Karantinas, depresija ir vynas

Paklausta, ar ką žinojo apie depresiją iki susirgimo, Eglė sako, kad visos tos žinios buvo labai paviršutiniškos. „Buvau girdėjusi apie depresiją, bet niekad nesigilinau, kas tai per liga. Žinojau, kad gali kamuoti liūdesys, džiaugsmo praradimas, motyvacijos stoka. Tačiau iki kol pati nepradėjau ja sirgti, nesupratau, kokia tai daugiasluoksnė liga, o pradžia buvo visiškai nepastebima“, – pasakoja moteris šiandien atvirai savo istorija besidalinanti instagrame.

Tad kokia buvo pati pradžia? Kaip atsliūkina ši liga – depresija? Eglė sako, kad ją pradėjo kamuoti liūdesys.

„Pradėjau jaustis keistai – tarsi aš, tai ne aš. Man pradėjo neberūpėti tai, kas visada rūpėdavo anksčiau – kelionės, susitikimai su draugais. Tapau lyg robotas ir dariau viską iš inercijos ar dėl to, kad tai reikia daryti, bet džiaugsmo nebebuvo. Pradėjau liūdėti ir nesupratau to liūdesio priežasties, kodėl jis ateina. Skųsdavausi draugėms, kad man liūdna, o jos klausdavo – ar žinai, kodėl? Aš to nežinojau. Nors tuo metu lankiau psichoterapiją, tačiau mano psichoterapeutė nepastebėjo, kad su manimi kažkas vyksta. Kadangi manęs niekas nebedžiugino, ėmiausi lengviausio būdo – pradėjau išgėrinėti“, – pasakoja Eglė.

Ji sako, kad iš pradžių tarsi susikurdavo romantišką atmosferą prie židinio su vyno taure kelis kartus per savaitę. Tačiau tokie vakarai tapo vis dažnesni – moteris išgerdavo kas antrą dieną, o kai atėjo karantinas – vos ne kasdien. „Dieną man nėra nuotaikos, liūdna, bet galvodavau, kad bus vakaras su vynu ir viskas bus gerai. Ilgainiui dingo ir prasmės jausmas. Tuo metu turėjau instagrame savo madų tinklaraštį, kuriame buvau labai aktyvi, dėdavau įvairius derinius, tačiau vieną dieną man pasirodė, kad tai taip beprasmiška, tad viską ištryniau“, – prisimena moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas