Ekologiškuose kukurūzų trapučiuose – toksino likučiai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo pranešimą dėl nesaugių ekologiškų kukurūzų trapučių „Auchan Bio“.
Kukurūzų traškučiai
Kukurūzų traškučiai / Fotolia nuotr.

Belgijos didmeninė įmonė savikontrolės metu nustatė, kad jos platinamuose ekologiškuose kukurūzų trapučiuose aptikti mikotoksino deoksinivalenolio (DON) likučiai, viršijantys didžiausią leistiną kiekį. Tai pelėsinių grybų gaminamas toksinas, dažniausiai aptinkamas grūduose ir kukurūzuose.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus padalinio specialistai patikrinę įmonę „Bio Sala“, įvežusią į Lietuvą šiuo produktus, nustatė, kad ji savo parduotuvėse pardavė 8 pakuotes nesaugių trapučių.  Likusiais (40 vnt.) nesaugiais kukurūzų trapučiais uždrausta prekiauti. Be to, inspektoriai nurodė susigražinti nesaugius produktus iš vartotojų ir saugiai juos sunaikinti. Tyrimas toliau tęsiamas.

Vartotojai, įsigiję šių nesaugių maisto papildų, gali grąžinti juos prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai