Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 04

Gamtos gidė: nei maišais nešti, nei kitiems parduoti šio augalo negalima, bet ar tai lietuvius sustabdo?

„Meškiniai česnakai įtraukti į naudoti apribotų augalų sąrašą, o tai reiškia, kad miške juos rinkti galima tik savo reikmėms: skinti, valgyti, bet ne pardavinėti. Už jų prekybą numatytos nemažos baudos. Pati esu nusipirkusi kultūrinių meškinių česnakų auginimui iš botanikos sodo, miške juos skinti širdis neleidžia“, – sakė savaitgalį meškinių česnakų plantacijoje, Šešuvos botaniniame draustinyje, Kaišiadorių rajone, apsilankiusi gamtos gidė, laukinių ir dekoratyvinių augalų žinovė, asmeninio tinklaraščio Medeinos.lt kūrėja Edita Medeina.
Edita Medeina meškinių česnakų plantacijoje
Nors žvelgiant į fotografiją ir gali susidaryti įspūdis, kad Edita Medeina prigulusi ant žalio meškinių česnakų kilimo, ji tikina pozavusi ant laukinių žvėrių praminto tako, ant saugotinų augalų nelipusi ir jų nemindžiusi / Asmeninio E.Medeinos archyvo nuotr.

Nors žvelgiant į fotografiją ir gali susidaryti įspūdis, kad pašnekovė prigulusi ant žalio meškinių česnakų kilimo, Edita patikina, kad pozavo prigulusi ant laukinių žvėrių praminto tako, ant saugotinų augalų nelipo ir jų nemindė.

Iki šiol miškuose gerokai kuklesnes meškinių česnakų augimvietes regėjusi pašnekovė sako, kad draustinyje įspūdis didingas.

Kone 5 ha besitęsianti meškinių česnakų jūra po senais ąžuolais ir skroblais šiuo metu naudojasi proga, kol medžiai dar be lapų, ir skuba išskleisti savo lapelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas