Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražios, sveikos ir putlios lūpos – šių dienų siekiamybė

Gražių, akį traukiančių ir putlių lūpų norisi daug kam. Deja, bet jomis gamta apdovanojo ne visus. Specialistai ragina nenusiminti – šiandien yra net keletas būdų, padedančių džiaugtis putlesne lūpų forma. Vis dėlto grožio siekiantys asmenys raginami nepersistengti – natūraliai atrodo tik šiek tiek pakoreguota lūpų forma.
Stipriai akcentuotos lūpos išduoda, ar moteris turi pakankamai įgūdžių pasidaryti makiažą nepriekaištingai.
Gražios, sveikos ir putlios lūpos – šių dienų siekiamybė / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Grožis Sveikata

Pirmiausiai reikėtų pagalvoti apie lūpų odos išvaizdą, o tik tuomet – apie jų formą. Pateikiame Jums keletą patarimų, kaip pasirūpinti lūpų oda įvairiais metų laikais ir dalinamės šiuo metu populiariausiomis lūpų putlinimo technikomis.

Ką daryti, kad lūpų oda būtų sveika ir graži?

  • Stebėkite lūpų drėgmę. Jei jaučiate, kad lūpų oda tapo sausa ir grubi, pirmiausiai atsisakykite kelių įpročių. Stenkitės save labiau kontroliuoti – negraužkite ir nelaižykite lūpų odos, nes tokie veiksmai tik dar labiau jai kenkia. Žinotina, kad seilėse yra fermentų, kurie dar labiau dirgina pažeistą lūpų odą.
  • Lūpų balzamus naudokite ne tik žiemą, bet ir vasarą. Jie apsaugos lūpas ne tik nuo šalčio, bet ir nuo saulės sukeliamo žalingo poveikio. Beje, žiemą reikėtų vengti lūpų balzamų su vandeniu ar eukaliptu bei mentoliu. Vasarą naudojami lūpų balzamai turėtų užtikrinti apsaugą nuo žalingų saulės spindulių. Pasidomėkite, ar vasarą naudojami lūpų balzamai turi SPF filtrą. Naudingiausi įvairiais aliejais, vitaminais ir glicerinu praturtinti lūpų balzamai – jie puoselėja ir minkština lūpų odą.
  • Nenumokite ranka į suskilinėjusias lūpas. Skirkite pažeistoms lūpoms daugiau dėmesio, kol neatsirado sunkiau gydomų uždegiminių reakcijų. Įsigykite gydomųjų balzamų ir stenkitės nelupinėti lūpų odos. Lūpų odą regeneruojančias ir gydomąsias priemones naudokite prieš nakties miegą – tuomet jos bus efektyviausios, ilgiau išsilaikys ant lūpų odos. Dieną naudojamos priemonės lengviau nusivalo.
  • Lūpų sausumas yra bene pirmasis ženklas, kad organizmui trūksta vandens. Nepamirškite gerti pakankamo skysčių kiekio. Per parą rekomenduojama išgerti apie 2 litrus negazuoto mineralinio vandens.
  • Labai svarbi ir mityba – jei organizmui trūksta kokių nors vitaminų ir mineralų, tuomet lūpų kampučių ir pačios lūpų odos skilinėjimas gali kamuoti ir ilgiau. Lūpoms ypatingai svarbus vitaminas A. Taip pat reikalingi ir kiti riebaluose bei vandenyje tirpūs vitaminai (ypač vitaminai E, B, C). Vartokite žuvų taukus, valgykite daugiau morkų ir pieno produktų, nepamirškite ryškių vaisių ir daržovių bei kiaušinių trynių teikiamos naudos. Vertėtų atminti, kad lūpų kampučių trūkinėjimas gali pranešti ir apie kai kurias ligas – cukrinį diabetą, anemiją ir kt. Jei lūpų problemos vargina ilgiau, tuomet rekomenduojama apie tai pasikalbėti su gydytoju.
  • Lūpų odą švelninti gali padėti specialūs lūpų šveitikliai. Juos galima naudoti tik ant nepažeistos odos. Lūpas šveisti geriau šiltuoju metų laiku. Būtina atminti, kad lūpų oda labai plona ir su ja reikia elgtis atsargiau. Taip pat sukurta ir specialų lūpų kaukių, kurių pasirinkimas šiandien – itin gausus. Jos padeda greičiau atkurti lūpų odą, ją puoselėti ir šiek tiek paputlinti lūpų formą.
  • Ant vidinės lūpų pusės atsirandančias žaizdeles būtina gydyti. Negydomos aftinės opos gali tapti infekcijos šaltiniu. Anaftin gelis padeda kontroliuoti mažų burnos pakenkimų sukeliamą skausmą, pavyzdžiui, atsirandantį išsivysčius aftiniam stomatitui, aftinėms opoms, taip pat mažiems ortodontinių plokštelių ir netinkamai pritaikytų protezų sukeltiems pakenkimams. Gelis taip pat tinka išplitusių aftinių opų atvejais. Ilgiau negyjančios burnos žaizdelės gali informuoti apie sunkesnes ligas. Tokiu atveju būtina pasikalbėti su gydytoju.

Kokiais būdais šiandien putlinamos lūpos?

  • Lūpų apimties didinimas hialurono rūgštimi. Ši procedūra nėra ilgai trunkanti ir yra sąlyginai pigi. Rezultatas gali džiuginti maždaug porą metų. Šiandien tai dažniausiai taikomas ir bene saugiausias lūpų putlinimo metodas. Žinoma, yra ir rizikų – lūpos po procedūrų gali patinti, ant jų gali atsirasti mėlynių. Kai kuriais atvejais galimos asimetrijos.
  • Lūpų apimties didinimas riebalais. Iš organizmo nusiurbiama riebalų ir jie persodinami į lūpas. Rezultatas ilgalaikis, tačiau ne taip gerai prognozuojamas. Kadangi ne visi persodinti riebalai gali sėkmingai prigyti, gali atsirasti ir lūpų asimetrija. Be to, procedūra trunka ilgiau ir kaina yra kur kas didesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas