Greipfrutų dieta tiks tuomet, kai jaučiate apsunkusios ir norite atsikratyti įpročio užkandžiauti, pasijusti lengvesnėmis ir žvalesnėmis, t. y. tik trumpą laiką, tarkime iki 3 dienų, ir įvertinus savo fizinę būklę.
Kuo ypatingi greipfrutai? Visų pirma, jie nekaloringi, kadangi 100 gramų yra vos 40 kcal, taip pat efektyviai valo organizmą, tonizuoja, suteikia energijos, greitina medžiagų apykaitą ir netgi degina riebalus.
Taip pat skaitykite: Dukano dieta: mitybos planas, pasižymintis ilgalaikiu poveikiu
Ką verta žinoti
- Gerkite daug vandens – bent 1,5 litro per dieną, kad jūsų organizmui nestigtų skysčių.
- Nevalgykite po 19 valandos. Jeigu kamuotų didelis alkis, tuomet išgerkite stiklinę neriebaus kefyro.
- Nevartokite druskos, cukraus, saldumynų, miltinių patiekalų, kruopų, morkų, sūrio.
- Valgykite į sveikatą: liesą mėsą, žuvį, neriebią varškę, jogurtą, brokolinius kopūstus, aitriąją papriką, svogūnus, obuolius, avižinius dribsnius, augalinį aliejų.
Pavyzdinis valgiaraštis
SVARBU. Prieš valgydami pusryčius, pietus ar vakarienę, turite suvalgyti ir pusę greipfruto.
1 diena
Pusryčiai: vaisių salotos, arbata su citrina;
Pietūs: 200 g salotų su kopūstais, orkaitėje keptos bulvės;
Vakarienė: 250 g vištienos krūtinėlės, pomidorų salotos.
Taip pat skaitykite: 5 specialistės patarimai, kaip pagerinti mitybą. Avižinės košės su sėklomis receptas
2 diena
Pusryčiai: avižiniai dribsniai su jogurtu, arbata su citrina;
Pietūs: sultinys arba daržovių sriuba su duona;
Vakarienė: 200 g žuvies, kopūstų, svogūnų ir agurkų salotos su aliejumi ir citrinų sultimis, arbata.
3 dienos meniu galite susidaryti remiantis pirmos ir antros dienos valgiaraščiu. Nepamirškite prieš valgį suvalgyti greipfruto puselės. Per dieną galite suvalgyti dar vieną norimą vaisių, išgerti stiklinę kefyro, o arbatą rinktis žolelių ir paskaninti ją medumi.
Greipfrutų dieta netiks: nemėgstantiems greipfrutų, turintiems alergiją citrusiniams vaisiams, kenčiantiems nuo gastrito, padidėjusio rūgštingumo ar vartojantiems tam tikrus medikamentus.