Švelnaus, bet turtingo skonio salotos suteiks jums naujų potyrių ir abejingi joms tikrai neliksite. Išsisaugokite receptą ateičiai.
Ingredientai:
- 1/2 pakelio šaldytų žirnelių,
- ožkų pieno sūris,
- ridikėlių daigai,
- duonos skrebučiai,
- kelios skiltelės česnako,
- druska,
- aliejus.
Gaminimas:
Žirnelius atitirpinkite, nukoškite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tikrai nepavyks to padaryti pilnai, bet pasistenkite, kad kiek įmanoma mažiau vandens patektų ant kepimo skardos. Ją išklokite kepimo popieriumi, sudėkite žirnelius ir juos tolygiai paskirstykite.
Į nedidelį indelį įberkite žiupsnį druskos, įspauskite 2–4 skilteles česnako, įpilkite alyvuogių aliejaus. Indelio turinį išmaišykite ir apšlakstykite žirnelius. Pasistenkite masę paskirstyti kuo tolygiau. Skardą šauname į 180 laipsnių orkaitę 12–15 minučių. Žirneliai turi šiek tiek „pasiraukšlėti“, bet neišdžiūti, todėl būkite atidūs.
Metas sluoksniuoti salotas! Pirmiausia žirneliai, tuomet duonos skrebučių eilė, o visa tai papildome mėgstamais daigais – tinka ridikėlių, žirnių ar saulėgrąžų. Ožkų pieno sūrį galite keisti kitu mėgstamu, tarkime, puikiai tiktų mocarela. Pabarstome jo ant salotų viršaus. Padailiname salotas dar keliais žirneliais ir žaluma, žaliosios citrinos skiltele. Apšlakstome alyvuogių aliejumi arba mėgstamu salotų padažu (pageidautina, aliejaus pagrindo, namų gamybos).
Skanių akimirkų!