Ispanijos mokslininkai nustatė, kad žmonėms, suvalganties didelį kiekį mėsainių, dešrainių, picų, prancūziškų raguolių ir spurgų, depresijos tikimybė yra 51 proc. didesnė, nei tiems, kurie tokių maisto produktų atsisako.
„Kuo daugiau tokio maisto žmogus suvartoja, tuo rizika didesnė“, – teigia tyrimo autorė Almudena Sanchez-Villegas.
Tačiau Jeilio universiteto prevencinių tyrimų centro mokslų daktaras Davidas Katzas neskuba tvirtinti, kad depresiją sukelia būtent nesveikas maistas.
Pasak jo, nesveikas maistas tiesiog suaštrina sveikatos problemas, o tai turi įtakos ir žmogaus psichinei bei emocinei būklei. Be to, depresuojantys žmonės neretai valgo greitą maistą, norėdami nusiraminti.
Žmones vartojusius nesveiką greitąjį maistą dideliais kiekiais stebėję specialistai pastebėjo, jog greitojo maisto mėgėjai ne tokie aktyvūs, dažniau yra priklausomi nuo nikotino ir dirba daugiau kaip 45 valandas per savaitę.