Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 26

Gėda pasakyti net draugui? Šią nemalonią ligą dažnai prisikviečiam savo įpročiais

Kraujavimas tuštinantis, išangės perštėjimas, atsiradę skausmingi dariniai ar iškrentantys mazgai išangės srityje – tai vieni pagrindinių hemorojaus požymių. Kaip portalui manodaktaras.lt teigė „Danys Clinic“ Šiauliuose gydytoja pilvo chirurgė, proktologė Evelina Šlapelytė, tai gana dažnas susirgimas, su kuriuo susiduria apie 20–50 proc. visos populiacijos. Kokios pagrindinės šios ligos priežastys, kaip tinkamai ją gydyti ir kaip apskritai to išvengti?
Hemorojus
Hemorojus / 123RF.com nuotr.

Hemorojus – tai išvešėjusios kraujagyslinės struktūros, esančios aplink išeinamąją angą. Įprastai išangės sritis ar analinis kanalas yra gerai aprūpinti krauju dėl tankaus kraujagyslinio tinklo. Jei tos kraujagyslės pradeda didėti, patinsta, išveši ar pradeda kraujuoti – tai vadinama hemorojumi. Pagal savo mazgų dydį jis turi keturis laipsnius“, – paaiškino gydytoja proktologė.

Gimdžiusios moterys susirgti šia liga turi didesnę tikimybę, nes net trečdalis jų po gimdymo pajaučia vienus ar kitus hemorojaus simptomus, tačiau vertinant bendrą populiaciją, tiek vyrai, tiek moterys serga vienodai dažnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas