Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Gydytojas paaiškino, kuo skiriasi ir apie kokias ligas įspėja skirtingi sąnarių skausmai

Kelio sąnario skausmai yra vieni dažniausių nusiskundimų, varginančių kone 50–60 proc. visos populiacijos. Pasak gydytojo ortopedo traumatologo Tomo Vorobjovo, tokio pobūdžio skausmais skundžiasi ne tik vyresnio amžiaus asmenys, bet ir jaunimas. Su gydytoju portalas manodaktaras.lt kalbasi apie tai, kas dažniausiai išprovokuoja sąnarių skausmus, ką reiškia naktinis skausmas ir kokiais atvejais būtina skubi specialisto konsultacija.
Sąnario skausmas
Sąnario skausmas / 123RF.com nuotr.

Skausmo „slenkstis“ – kiekvienam skirtingas

Skausmas yra labai individualus. Tikrasis skausmas yra tas, kurį jaučia konkretus žmogus. Yra tam tikri skausmo kriterijai, kai balais vertinamas jų stiprumas, visgi skausmas – tai subjektyvus dalykas.

„Kalbant apie kelio sąnarių skausmą, dažniausiai turime galvoje sutrikusią atraminę funkciją, kai atramos metu pilnai apkrauname sąnarį ir tuomet jaučiame skausmą, arba jis gali būti juntamas judesio metu, t.y. tam tikroje pozicijoje jaučiame padidėjusį jautrumą ir skausmingumą“, – paaiškino Medicinos diagnostikos ir gydymo centro ortopedas traumatologas T.Vorobjovas.

Skausmo tolerancija kiekvienam žmogui yra skirtinga. Anot jo, yra labai nekantrių žmonių, kurie aikčioja nuo kiekvieno judesio, o kiti asmenys gali iškęsti labai stiprų skausmą. Taigi, skausmo „slenkstis“ kiekvienam yra skirtingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas