Gydytoja pataria: ką valgyti, kad neatsirastų spuogų, ir kaip odai kenkia dietos

Veido odos būklė gali išduoti ne tik žmogaus amžių, bet ir jo mitybos įpročius. Nesvarbu, kokius brangius kremus naudosite ar vitaminus gersite, netinkamas maistas padarys savo. Vienos iš dažniausiai pasitaikančių problemų: suaugusiųjų aknė ir veido raudonis arba rožinė.
Aknė
Aknė / Vida Press nuotr.

Šias problemas spręsti galima pasitelkus tinkamus produktus. VUL Santaros klinikų gydytoja dermatovenerologė Iveta Gylienė sako, kad panaikinti jau atsiradusius spuogus maistas nebepadės, tačiau galima jiems užkirsti kelią iš anksto. Kai kurios populiariosios lieknėjimo dietos taip pat neretai reklamuojamos kaip turinčios teigiamą poveikį veido odai. Deja, siekis atsikratyti kelių kilogramų gali baigtis priešingai – pasendinti keletu metų.

Kokie maisto produktai gali paskatinti spuogų atsiradimą?

– Kalbant apie aknę, pastebėta akivaizdi vakarietiškos mitybos įtaka šiai ligai. Tiek moksliniai, tiek epidemiologiniai tyrimai patvirtina ryšį, jog aukšto glikeminio indekso ir lieso pieno produktai gali skatinti spuogų atsiradimą. Įvairūs kvietinių miltų kepiniai, makaronai, bulvės, ryžiai, ledai, sūreliai, netgi sunokę bananai ar džiovinti vaisiai, iš pirmo žvilgsnio daliai žmonių atrodantys nekaltu ir sveiku užkandžiu, gali pabloginti aknės varginamo žmogaus būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis