Kaip rasti išeitį iš šios aklavietės ir susiplanuoti gyvenimą taip, kad galėtume valgyti visavertį maistą, koks jis turėtų būti, kalbamės su 15min.lt portalo studijos viešnia „Herbalife Nutrition“ eksperte ir dietologe Anastasija Ulasevič Kurginian.
Dietologės teigimu, tai, ką mes valgome, kaip gyvename, turi tiesioginės įtakos mūsų gyvenimo kokybei, trukmei ir savijautai. O šiandien mes norime jaustis puikiai būdami bet kokio amžiaus. Tačiau „greitumo“ ir „patogumo“ strategija, kuria vadovaujamės atėję apsipirkti, netrunka atsisukti prieš mus pačius: su gatavais produktais gauname ne tik cukraus ir druskos perteklių, bet ir daugiau kenksmingų priedų - natrio glutamato, natrio benzonato, skonio stipriklių. O kai maiste yra skonio stipriklių, labai sunku pasisotinti ir labai lengva persivalgyti. Todėl mūsų svoris auga, o energijos turime mažiau, kadangi perdirbamas maistas netenka daugelio svarbių mikroelementų.
Kaip vieną pavojingiausių šio amžiaus mitybos rykščių A.Ulasevič Kirginian įvardija kasmet vis didėjantį cukraus vartojimą. Anot specialistės, pridėtinio cukraus yra daugelyje produktų, o mūsų įprotį valgyti saldžiai atspindi ne tik figūra, bet ir silpnėjanti sveikata.
Kaip pakeisti savo įpročius, kad jaustumėmės energingi ir galėtume gyventi visavertį gyvenimą, kokį vaidmenį mūsų mityboje gali atlikti ekspertų paruošti subalansuoti baltyminiai kokteiliai, apačioje esančiame vaizdo reportaže skaitytojams pataria „Herbalife Nutrition“ ekspertė ir dietologė Anastasija Ulasevič Kurginian.