Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Lietuvą atvežtas moderniausias pasaulyje lazeris: akių gydymas vos per 50 sekundžių

Į Lietuvą iš Vokietijos jau atkeliavo naujausias ir moderniausias akių gydymo lazeris pasaulyje – „Katana LASERSOFT“. Įrenginį įsigijusios klinikos „Naujas regėjimas“ vadovas Olegas Kovriginas tikino, kad tai – didžiulis technologinis žingsnis į priekį. Nuo šiol akių sutrikimai lazeriu bus išgydomi daugiausia per 50 sekundžių. „Katana LASERSOFT“ taip pat yra kur kas tikslesnis nei jo pirmtakai, o tai užtikrina dar didesnį gydymo efektyvumą.
 „Katana LASERSOFT“ lazeris
Olegas Kovriginas / Naujojo regėjimo nuotr.

Vienintelis Baltijos šalyse

Moderniausią pasaulyje akių gydymo lazerį įsigijusi klinika „Naujas regėjimas“ Lietuvoje gyvuoja jau 10 metų. Jos vadovas O.Kovriginas akių gydymo centrus yra įsteigęs ir Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje.

Proveržiu akių gydymo srityje vadinamu įrenginiu O.Kovriginas planuoja aprūpinti visas turimas klinikas. Didžiojoje Britanijoje ir Norvegijoje jie jau veikia, dabar atėjo Lietuvos eilė, o po to – ir Ukraina su Baltarusija. „Naujojo regėjimo“ vadovas pasakojo, kad prie šio įrenginio sukūrimo ir išbandymo dirbo geriausi pasaulio tyrėjai ir oftalmologai.

Pacientui aktualu tai, kad procedūros trukmė sumažėja net iki dešimt kartų, o jos tikslumas – kur kas didesnis.

„Katana LASERSOFT“ skirtas efektyvesniam, greitesniam ir saugesniam trumparegystės, toliaregystės ir astigmatizmo gydymui. Pašnekovas pasakojo, kad šis lazeris į Lietuvą atkeliavo iš Vokietijos, o jis pats vokiečiams labai dėkingas už pasitikėjimą, mat kompaniją „Naujajį regėjimą“ paskyrė šio įrenginio referentu Baltijos šalyse.

„Patys būdami profesionalai turėjome galimybę įsitikinti visais šio lazerio privalumais. Vienas iš jų – jo žymelė tapo 3–4 kartus mažesnė, o lazerio veikimo greitis net dešimt kartų didesnis nei anksčiau naudoto eksimerinio lazerio. Labai svarbu ir tai, kad atliekant lazerinę regėjimo korekciją būtent šiuo lazeriu, akies ragena beveik neįšyla“, – tikino O.Kovriginas. Pacientui aktualu tai, kad procedūros trukmė sumažėja net iki dešimt kartų, o jos tikslumas – kur kas didesnis.

Investicija į ateitį

Paklaustas, kiek klinikai atsiėjo vienas toks įrenginys, O.Kovriginas neslepia – 1 230 000 Eur. Prie investicijų dar reikėtų pridėti ir po 60 000 Eur kainuojančias lovas pacientams. Vis dėlto, „Naujojo regėjimo“ klinikos vadovas neabejoja – tai itin naudinga investicija, kuri neabejotinai atsipirks.

123rf.com nuotr./Olegas Kovriginas
123rf.com nuotr./Olegas Kovriginas

„Galbūt galėjome už tą sumą įgyvendinti kokių nors kitų planų, tačiau, manau, pasirinkome teisingai. Šis lazeris yra oftolmologijos ateitis. Tai įvertins pas mus trumparegystę, toliaregystę ir astigmatizmą išsigydę pacientai“, – tikino vyras. Jo teigimu, kokybiškų šios srities paslaugų poreikis – akivaizdus. „Žmonės pas mus atvažiuoja ir iš Latvijos, ir iš Estijos, ir iš kitų šalių. Visų pirma todėl, kad siūlome gerą kainą, antra – nes būna girdėję gerų atsiliepimų“, – kalbėjo vadovas.

O dabar, pasak jo, kai turėsime naujausią ir geriausią įrenginį, kuris leis grąžinti žmogui normalų regėjimą, atliekant dar trumpesnę, efektyvesnę ir komfortabilesnę procedūrą, manau, būsime dar patrauklesni. „Džiaugiuosi ir tuo, kad pritraukiame žmones į tokį nuostabų miestą kaip Vilnius. Mūsų klientai atvyksta ne tik įgyti ar susigrąžinti gero regėjimo, bet ir pasigrožėti nuostabiu senamiesčiu“, – kalbėjo vyras.

Nuo 20 iki 50 sek. Ir tai viskas – akimirksniu žmogus vėl pradeda matyti taip, kaip turėtų.

Trumputė procedūra

Svarbiausias dalykas, pasak O.Kovrigino, grąžinti žmogui regėjimą, sukeliant kuo mažiau diskomforto. Visų pirma, klinika pacientams siūlo gydytojo konsultaciją, jos metu, pasak vadovo, žmogus gali išsiklausinėti visų jam rūpimų klausimų. O pati konsultacija – neribota, ji gali trukti ir 2, ir 3 valandas, o jei reikia – ir daugiau.

Kai jau žmogus apsisprendžia, atliekama gydymo lazeriu procedūra. „Ji trunka iš tiesų labai trumpai. Nuo 20 iki 50 sek. Ir tai viskas – akimirksniu žmogus vėl pradeda matyti taip, kaip turėtų“, – tikino vadovas.

Aišku, pridūrė pašnekovas, po tokio procedūros yra šiokių tokių trumpalaikių apribojimų – baseino, saunos, tačiau su visa šia informacija supažindina klinikos medikai.

Rizika – nulinė

Paklaustas apie lazerinės akių korekcijos riziką ir garantiją, O. Kovriginas atsakė neabejodamas – rizikos jokios, o garantija – amžina.

„Per visą mūsų klinikos gyvavimo laikotarpį neturėjome nė vieno, pabrėžiu, nė vieno nusiskundimo. Man neleis sumeluoti mumis tikrai pasitikinti Sveikatos ministerija. Pastaroji kasmet mums suteikia vis daugiau kvotų atlikti valstybės finansuojamas procedūras“, – kalbėjo „Naujojo regėjimo“ vadovas.

„Kalbant apie garantiją, ji, kaip aš sakau – visam gyvenimui. Mes ne taisome, mes grąžiname žmogui tokį regėjimą, koks turi būti biologiškai. Aišku, mes neapsaugome nuo tokių dalykų, jei žmogus susižeis akį, tai – kitas reikalas. Tačiau kas liečia patį regėjimą – suteikiame gerą gerėjimą visam likusiam gyvenimui“, – tikino vadovas, pabrėždamas, kad nebuvo nė vieno, kuris skųstųsi klinikos paslaugomis.

Galiausiai dabar, turint naujausias technologijas, pasak O.Kovrigino, rezultatai bus dar geresni. Nors buvo sunku tuo patikėti, bet vieno iš mūsų pacientų regėjimas po lazerinės regėjimo korekcijos normą viršijo tris kartus. „Tai juk įspūdinga. Mums taip gera suteikti žmogui galimybę vėl gerai matyti“, – pabrėžė vadovas.

Metų dovana

Paklaustas, kokio amžiaus žmonės gali kreiptis dėl akių korekcijos, O.Kovriginas įvardijo 18–50 amžiaus ribą. „Vaikams, akivaizdu, šios procedūros negalima atlikti paprasčiausiai todėl, kad akis dar auga.

Kai susiformuoja akies dydis, tada galime atlikti lazerinę korekciją. Ir penkiasdešimtmečiai gali ateiti, tačiau tada man jų labai gaila, kad kokių 10, o dažnai ir daugiau, metų praleido prastai matydami. Bet, aišku, džiaugiuosi, kad bent vėliau gali gauti gero regėjimo dovaną“, – kalbėjo vyras.

Paklaustas, kokia apytikslė regėjimo korekcijos su naujuoju lazeriu kaina, O.Kovriginas tikino, kad ji yra visiškai tiksli – 359 eurai viena akis, nepriklausomai nuo to, kokio lygio trumparegystę, toliaregystę ir astigmatizmą ketinama gydyti. „Iš tiesų reali šios procedūros kaina pasaulyje apie 1000 eurų vienai akiai, tačiau mes nusprendėme padaryti dovaną – 390, tačiau ši kaina galios tik 2016-us metus“, – perspėjo „Naujojo regėjimo“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas