Kiek receptų išeitų sukurti iš ten gulinčių džiūvėsių, vytinto kumpio ar kiek primirštų kruopų?
Kaip įprastai elgiatės pasibaigus maisto produktams: pasiduodate be kovos ir skubate į parduotuvę trūkstamo maisto, o gal priimate tai, kaip iššūkį ir aistringai gaminate?
Neabejojame, kad kiekvienuose namuose yra produktų, kuriuos galima paversti gardžiais pietumis bet kokiomis gyvenimo aplinkybėmis.
Net, jei atrodo, kad nieko ypatingo šaldytuve ar maisto spintelėse nėra, išgelbėti jūsų pietus ar vakarienę gali „Maggi“ itališko ar meksikietiško stiliaus padažai ir taikliai parinkti prieskonių mišiniai.
Jie tobulai apjungia patiekalų ingredientus, neužgožia natūralių produktų skonio, o juos papildo ir pažadina tobulam patiekalo skoniui.
Tad ir be ypatingai didelių pastangų namų virtuvėje gali pakvipti restoraniniu meniu. Vienas tokių receptų – vištiena su pomidorų padažu ir mocarela.
Ingredientai (4 porcijos):
2 vištos krūtinėlių
2 šaukštų aliejaus (kepti)
1 kiaušinio
70 g maltų džiūvėsėlių
70 g tarkuoto kietojo sūrio
500 g „Maggi“ itališko stiliaus padažo
1-2 kamuoliukų mocarelos
saujos žalumynų (bazilikų, gražgarsčių)
druskos, pipirų pagal skonį
Gamyba:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nuplautą, nusausintą vištieną suvilgykite kiaušinio, druskos ir pipirų plakinyje, pavoliokite džiūvėsėlių bei sūrio mišinyje ir kepkite ant vidutinė ar mažesnės kaitros kiekvieną pusę po maždaug 6 min.
Tada į keptuvę prie kepsnių supilkite „Maggi“ padažą, sudėkite ant viršaus suplėšytą mocarelą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę.
Jeigu turite, užberkite ant kepsnių šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio. Kepkite maždaug 15 min. Skanaukite su žalumynais ir daržovių salotomis. Skanaus!
Gardus maistas nuspalvina šiokiadienius
Kartais mūsų kasdienybei labai trūksta egzotiškesnių skonių ir spalvų, būtent dėl šios priežasties verta užsipirkti ilgesniam laikui tolimąja Meksika dvelkiančių padažų.
Jų skonis tikrai pažadins iš kasdienybės monotonijos ir padės sukurti ne tik spalvingesnę, bet ir gardesnę kasdienybę.
Nepamirškite jos papuošti sezoninėmis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis.
Šie elementai bet kurį pasirinktą maisto patiekalą pakylės lig debesų, bet šįkart siūlome kesadilijas, gardintas sūriu ir meksikietišku padažu.
Ingredientai:
4 tortilijų lakštų (tinka tiek kviečių, tiek kukurūzų tortilijos)
8 šaukštai „Maggi“ meksikietiško stiliaus padažo
100 g tarkuoto sūrio
supjaustytų šviežių žolelių
2 kiaušinių
100 g vytinto kumpio arba šoninės
sviesto arba aliejus kepimui
druskos ir pipirų
Gamyba:
Aptepkite pora šaukštų pomidorų padažo vieną tortilijos pusę. Ant jos pabarstykite sūrį ir tortiliją perlenkite per pusę.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite tortiliją.
Jei kepate ant kepsninės grotelių, sutepkite groteles aliejumi ir kepkite įdarytą tortiliją iš abiejų pusių, kol sūris ištirps. Išimkite apkepusią tortiliją su supjaustykite gabalėliais.
Patiekite su keptu kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Spalvų įneša ir rudens gėrybės
Spalis jau beveik nuspalvino visus medžių lapus, tačiau dar taip nesinori pasiduoti rudeniui ir pamiršti, regis, taip neseniai viešėjusios vasaros žalumos.
Jos žalumui atminti į virtuvę ir pasikvieskite žalių brokolių ir kvapnių prieskoninių žolelių puokštę.
Šiai idėjai pritars ir tobulai asistuos „Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže.“
Ingredientai (4 porcijos):
1 pakelio „Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže“
800 g vištienos filė (nuplautos, nusausintos)
600 g brokolių
200 ml grietinėlės
pluoštelio mairūno ar kitokių prieskoninių žolelių
2 šaukštų aliejaus (kepti)
2 šaukštų sviesto
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gamyba:
Vištieną supjaustykite gabaliukais, maždaug 3 ir 3 cm, sumeskite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska, pipirais ir pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies.
Kai mėsa ims skrusti, įdėkite sviestą ir dar 2-3 min. pakepkite.
Į puode verdantį pasūdytą vandenį sumeskite brokolių šakeles ir po 2-3 min. išgriebkite į lėkštę.
Išmaišykite grietinėlę ir „Maggi“ pakelio turinį, supilkite į keptuvę prie mėsos, kai ims tirštėti, nukelkite nuo ugnies. Išdalykite mėsą ir brokolius į lėkštes, pagardinkite žalumynais ir ragaukite.