Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Idėjos sportuoti namuose: siūlo virtualias treniruotes, svarmenis gali atstoti vandens buteliai arba bulvės

Lietuvoje paskelbus karantiną daugybė įstaigų negali vykdyti savo veiklos. Vieni iš jų – sporto klubai. Tačiau kai kurie jų treniruotes perkelia į virtualią erdvę ir siūlo sportą atrasti ne tik pažengusiems, tačiau prisijungti tuos, kurie sportuoti vis ruošiasi nuo rytojaus.
Sporto studijos „The one“ virtualios treniruotės
Sporto studijos „The one“ virtualios treniruotės / Sporto studijos „The one“ nuotr.

Siūlo jungtis prie virtualių treniruočių

Sostinėje esančio sporto klubo „The One“ vadovė ir trenerė Jurga Maculevičiūtė sako, jog virtualias treniruotes pradėjo jau nuo praėjusio penktadienio.

Vienos treniruotės vyksta realiuoju laiku ir transliuojamos tiesiogiai, kitos įrašomos ir įkeliamos į „The One“ feisbuko paskyrą. Čia galima pamatyti ir visus būsimųjų treniruočių grafikus.

„Įprastai mes turime dvi treniruočių studijas, o šiuo laikotarpiu turime tik vieną – online studiją“, – juokėsi J.Maculevičiūtė.

Sporto studijos „The one“ nuotr./Sporto studijos „The one“ virtualios treniruotės
Sporto studijos „The one“ nuotr./Sporto studijos „The one“ virtualios treniruotės

Sporto inventorių išdalino klientams

Lietuvoje intensyviai dėl koronaviruso keičiantis situacijai, sportui reikalingas priemones klubo „The One“ treneriai savo nuolatiniams lankytojams išdalino ir žmonės juos pasiėmė į namus.

Tačiau, pasak pašnekovės, vedamos ir tokios treniruotės, kur naudojamas kūno svoris, t.y. specialių priemonių nereikia arba treniruotės metu treneriai pasiūlo, kuo jas galima pakeisti.

„Žinoma, yra ir specifinių treniruočių, pavyzdžiui, stepo treniruotė, kur reikalingas suolelis. Kas neturi jo – šoka ant žemės.

Be to, tai – choreografinė treniruotė, kur visą laiką reaguoji, stebi, kaip žmogui sekasi. Tad vesti būtent tokias treniruotes online yra kiek keista“, – kalbėjo trenerė.

Siūlo nepamiršti fantazijos

Sportuojant namuose – ar prisijungus prie virtualios treniruotės, ar savarankiškai – pašnekovė siūlo nepamiršti fantazijos.

Jei pratimui reikia nestabilaus pagrindo (sporto salėje jį atstoja bosu – pusiniai kamuoliai) – galima pasidėti pagalves. Vietoje įprastų svarmenų naudoti aliejaus ar vandens butelius.

„Kažkas net juokavo – galima kilnoti bulvių maišus. Arba kelti kėdę. Ką randat – tą ir kelkit. Vietoje gumų galima bandyti naudoti rankšluosčius. Suktis iš padėties tikrai galima“, – pasakojo J.Maculevičiūtė.

Nors dėl karantino situacija yra sudėtinga, tačiau, sako trenerė, tokiu būdu sportą atrasti dabar gali net tie, kurie iki šiol nesportavo ir nedrįso praverti sporto klubo ar studijos durų: „Net ir tie, kurie nuolat vaikšto į tas pačias treniruotes, nes jas yra pamėgę, dabar gali pamatyti, kaip vyksta kitokios treniruotes, nes jų yra ne viena.“

Ir tiesioginės transliacijos, ir įrašai

Kauno sporto bendruomenės „Šešios trim“ įkūrėjas, treneris Mindaugas Šatkus sako, jog nuo šios savaitės treniruotės taip pat perkeliamos į virtualią erdvę.

„Jas darysime savo stiliaus, kaip ir visad – funkcines treniruotes, kur dirbama su savo kūno svoriu. Jas tiesiogiai transliuosime, planuojama, kad jos vyks antradienio ir ketvirtadienio vakarais. Taip sportuosim ir patys, ir dar kviesime kartu prisijungti norinčius“, – kalbėjo M.Šatkus.

„Šešios trim“ ruošia ir atskiras kelių pratimų treniruotes, kurios nebus transliuojamos tiesiogiai, tačiau bus įkeltos į sporto bendruomenės feisbuko paskyrą.

Asmeninė nuotr./Mindaugas Šatkus
Asmeninė nuotr./Mindaugas Šatkus

Treniruočių paprašė patys sportuojantieji

Pasak M.Šatkaus, virtualių treniruočių nori patys žmonės, o tokių prašymų treneris jau sulaukė iš keliolikos žmonių.

Kaip sakė pašnekovas, sportuoti namuose nėra joks iššūkis, tam galima panaudoti įvairius namuose esančius daiktus – kėdes, vandens butelius, knygas.

Kodėl žmogus pats to nedaro, kodėl reikia bendrumo, kodėl svarbus kontaktas su treneriu?

„Mano nuomone, nors žmogus nuolat lanko treniruotes, jis tiesiog neįsimena judesių, neužfiksuoja jų, nes seka trenerio nurodymus. Tai viena priežastis. Antra, matyt, yra bendrumo jausmas, kas tai pat yra svarbu, jį motyvuoja ir treneris.

Mes išties skatiname judėti, kad per karantino laiką žmonės nepamirštų judesio. Savaitgalį buvau Lampėdžiuose. Ten apstu žmonių. Jie sportuoja, vaikšto, o tai reikškia, kad žmonėms sportas, aktyvus gyvenimas yra svarbus“, – sakė M.Šatkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus