Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Italija dvelkiantis pasiūlymas konkursui – jautienos kulninės „Osso Buco“

Besidairantiems sotaus ir gardaus maisto rudeniui skaitytojas Raimondas Pleckevičius siūlo pasigaminti tradicinį šiaurės italų patiekalą, kuris vadinamas Lombardijos (sostinė Milanas) kulinariniu pasididžiavimu.
Jautienos kulninės troškinys
Jautienos kulninės troškinys / 15min koliažas

Neabejojame, kad gamindami šį patiekalą, kurį skaitytojas siūlo ir „Maggi“ receptų konkursui, pasijusite, tarsi, viešėdami geriausiame italų restorane.

Burnoje tirpstanti, švelni ir gardi mėsa, kvapnus ir aromatingas sultinys nuves jusles Italijos kryptimi.

Reikės:

  • 2 kg jautienos kulninės,
  • 2 svogūnų,
  • 2 morkų,
  • 2 saliero stiebų,
  • 3-5 česnako skiltelių,
  • 2 šaukštai pomidorų pastos,
  • 400 g smulkintų luptų pomidorų,
  • 300 ml balto sauso vyno,
  • 1 l „Maggi kostilija“ sultinio,
  • lydyto sviesto (ghi) kepimui.

Gamyba:


Ant lydyto sviesto smarkiai apskrudinkite kulninę iš abiejų pusių po 5 min.
Į puodą taip pat dėkite lydyto sviesto ir apkepinkite česnakus, svogūnus, morkas, salierus. Tada supilkite vyną, išgarinkite jį. Supilkite pomidorus, pomidorų pastą, sultinį. Užvirkite.
Sudėkite apkeptą kulninę ir šaukite į orkaitę 3 valandoms 160–170 C.
Patiekiant apibarstykite žalumynais.

Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.

Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.

Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos