Neabejojame, kad gamindami šį patiekalą, kurį skaitytojas siūlo ir „Maggi“ receptų konkursui, pasijusite, tarsi, viešėdami geriausiame italų restorane.
Burnoje tirpstanti, švelni ir gardi mėsa, kvapnus ir aromatingas sultinys nuves jusles Italijos kryptimi.
Reikės:
- 2 kg jautienos kulninės,
- 2 svogūnų,
- 2 morkų,
- 2 saliero stiebų,
- 3-5 česnako skiltelių,
- 2 šaukštai pomidorų pastos,
- 400 g smulkintų luptų pomidorų,
- 300 ml balto sauso vyno,
- 1 l „Maggi kostilija“ sultinio,
- lydyto sviesto (ghi) kepimui.
Gamyba:
Ant lydyto sviesto smarkiai apskrudinkite kulninę iš abiejų pusių po 5 min.
Į puodą taip pat dėkite lydyto sviesto ir apkepinkite česnakus, svogūnus, morkas, salierus. Tada supilkite vyną, išgarinkite jį. Supilkite pomidorus, pomidorų pastą, sultinį. Užvirkite.
Sudėkite apkeptą kulninę ir šaukite į orkaitę 3 valandoms 160–170 C.
Patiekiant apibarstykite žalumynais.
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.