Anot J.Oliverio, riebesnės jautienos dalys nuplaunamos amonio hidroksidu, kuris maisto pramonėje žymimas E527, o žemės ūkyje naudojamas kaip trąšos, kitaip mėsa esą netinkama valgyti žmonėms, rašo projectavalon.net.
„Iš esmės turime pigiausią produktą, kuris tinkamas nebent šunims, bet duodamas žmonėms“, – tvirtina visame pasaulyje žinomas virtuvės šefas, paskelbęs karą greitojo maisto industrijai.
Be to, kad sumenkina mėsos kokybę, amonio hidroksidas yra pavojingas sveikatai. Britas šį procesą pavadino „spalvų pridėjimu“.
„Kam protingam žmogui savo vaikus maitinti mėsa su amoniaku?“ – retoriškai klausia J.Oliveris.
Per vieną savo laidą jis parodė vaikams, kaip tokiu būdu iš mėsos atliekų (riebalų, odos ir vidaus organų) gaminamas faršas. Amonio hidroksido naudojimas laikomas „gamybos procedūra“, kurią yra palaiminęs JAV Žemės ūkio departamentas, o valgytojai esą gali net nežinoti, kad patiekale yra šios medžiagos.
Amonio hidroksidas buvo naudojamas kaip „antibakterinė medžiaga“ ir leisdavo „McDonald's“ naudoti šiaip „nevalgomą mėsą“.
Amerikiečių „Burger King“ ir „Taco Bell“ jau atsisakė amonio hidroksido. Lotynų Amerikoje pagal frančizę verslą vystanti įmonė „Arcos Dorados“ paskelbė, kad regione tokia procedūra neatliekama, kaip esą ir Jungtinėje Karalystėje bei Airijoje, kur mėsa perkama iš vietos gamintojų.
Oficialiame tinklalapyje „McDonald's“ teigia, kad bendrovės mėsa pigi, nes, kasdien aptarnaudami daugybę žmonių, ji gali produktus iš gamintojų pirkti už mažesnę kainą ir pasiūlyti geriausią kokybę. Be to, pažymėta, kad, atsižvelgdama į J.Oliverio kampaniją, bendrovė pakeitė mėsainių receptą.