Šiemet siūlau išbandyti naują, kiek netikėtą skonį ir auseles kepti su sūriu, obuolių ir svogūnų įdaru. Jam geriausiai tiks sukrentantys, saldesni obuoliai. Įdaras greitai paruošiamas ir turėtų pranokti jūsų lūkesčius. Gal nuo šiol kaip tik šie pyragėliai ir taps patys laukiamiausi per šventes?
Tešlai reikės:
- 250 g miltų;
- 150 ml vandens;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 1 didelio svogūno;
- 2 vidutinio dydžio obuolių;
- Žiupsnio druskos;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus.
Smulkiai pjaustytą svogūną apkepiname aliejuje, jam pageltonavus į keptuvę dedame kiek stambiau pjaustytus obuolius. Pasūdome, beriame arbatinį šaukštelį cukraus, kepiname.
Obuoliai turi suminkštėti ir maišant mentele po truputį sukristi į vientisesnę masę. Po 5–10 min kepinimo įdaras paruoštas. Nedidelį jo kiekį dedame į 1–2 mm storio tešlos skritulėlius, formuojame auseles, gruzdiname karštame aliejuje, kol pagels.
Skanaus!