Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei vaikų imunitetas tirpsta kaip sniegas: pataria Nijolė Degutienė, liaudies medicinos specialistė

Nuvargęs vaikų organizmas ir susilpnėjęs imunitetas po žiemos permainingų orų kelia rūpesčių. Paklauskime specialistų: kaip pastiprinti vaikus pavasarį?
Nijolė Degutienė
Nijolė Degutienė / Asmeninio albumo nuotr.

Liaudies medicinos žinovė, knygos „Mano mamos sveikatos knygelė“ autorė Nijolė Degutienė pastebi, kad vaikai pavasarį tampa vangūs ir labai laukia pavasario atostogų.

Pasak Nijolės, pavasarį labai svarbu išsklaidyti vaikus apimančią depresiją, pasikalbėti su jais, pasidalinti savomis gyvenimiškomis situacijomis.

Gydymas emocijomis

Niekas taip gerai negydo, kaip teigiamos emocijos. Atostogų metu būtina daryti kažką, kas suteiktų džiaugsmo ir gerų įspūdžių. Kelionė būtų geriausia išeitis. Bet ji ne visiems prieinama. Tuomet aplankykite muziejų, parodas, sporto kompleksą – aplinkos pakeitimas su gerais įspūdžiais daro stebuklus.

Stipriausią  pokytį  žmogui suteikia jausmas, kad padarei gera negalinčiam to sau padaryti. 

Patį stipriausią  pokytį  žmogui suteikia jausmas, kad padarei gera negalinčiam to sau padaryti.  Nors viena diena savanorystės suteiktų jūsų vaikui pilnavertiškumo, pasididžiavimo  jausmą, o išsiskyrę endorfinai neutralizuotų visus laisvuosius radikalus, aktyvųjį deguonį, kurio prisikaupė per ilgus mokslo mėnesius ir kuris labiausiai mažina imunitetą.

Arba jūsų vaikas lai eina padėti nors savo  seneliams ar šalia gyvenantiems pagalbos reikalingiems kaimynams. Būtų graži Velykų dovana.

Vitaminų svarba: šviežios sultys

Pavasarį imunitetą geriausiai padeda atstatyti vitaminai. Būtent atostogų metu atsiranda laiko pasirūpinti vaikų sveikata ir kitu būdu, kuris reikalauja didesnių pastangų. Jeigu iki šiol neturėjote įpročio gerti tik ką išspaustas šviežias sultis, padarykite tai dabar.

Kasdien 2-3  kartus per dieną išspaudžiame vaisių ir daržovių sulčių stiklinę, atskiedžiame vandeniu: 1 dalis. vandens, 2 dalys. sulčių. Susidarys didelis puodelis. Jas reikia gerti pusę valandos prieš valgį. Svarbiausia suvartoti per 4-5 minutes nuo pagaminimo, nes po to žūva fermentai, nešantys  naudingas medžiagas  į ląstelę. Šitokiu būdu gavus vitaminų, mikroelementų labai pagerėja vaikų savijauta ir atsistato jėgos, kurias vaikas prarado mokslo metų metu...

Pirmosios žolelės

Pradėjus šildyti pirmajai pavasario saulei, pievutėse pradėjo dygti pirmosios žolelės. Pasinaudokite gamtos galiomis ir paskaninkite savo maistą žalumynais, dovanojamais gamtos.

Į savo salotas būtinai įmaišykite raktažolių, kiaulpienių,  garšvų ir šviežių dilgėlių lapelių. Pamatysite: jei vaikas buvo mieguistas, jis tikrai atsigaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas