Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūros druska – gamtos dovana mūsų kvėpavimo sistemai ir odai

Jūros druska nuo senų senovės išgaunama iš jūros vandens. Jūros vandens garinimo metu lieka baltas kristalinis produktas, kurį vėliau reikia papildomai išvalyti. Druska kasama ir kasyklose, tačiau šios druskos kilmė vis tiek jūrinė. Daugiausiai jūros druskos mums padovanoja Negyvoji jūra ir Atlanto vandenynas.
Druska.
Jūros druska / 123RF.com nuotr.

Cheminė jūros druskos sudėtis

Didžiąją jūros druskos dalį sudaro natrio chloridas. Jūros druskos sudėtis daugiau ar mažiau priklauso nuo to, kur ji buvo išgauta, tačiau joje visuomet įvairių katijonų, pavyzdžiui, natrio, kalio, magnio, kalcio, geležies ir anijonų, pavyzdžiui, chlorido, bromido, sulfato, jodido, karbonato ir kt. Dėl puikių savybių jūros druska labai plačiai naudojama ir medicinoje, ir grožio industrijoje.

Viena populiariausių jūros druskos panaudojimo sričių – kvėpavimo sistemos ligų gydymas ir profilaktika

Žinotina, kad jūros vanduo labai tinkamas nosies ir gerklės skalavimui, įvairioms inhaliacijoms. Teigiama, kad jūros druska gali padėti apsisaugoti nuo įvairių infekcinių ir alerginių kvėpavimo sistemos susirgimų. Tad jūros druska – labai didelė gamtos dovana mūsų kvėpavimo sistemai, kurią šiandien reikia ypatingai saugoti nuo pavojingų virusų ir užteršto oro.

Jūros vandens purškalai puikiai tinka ne tik kasdienei nosies higienai, bet ir tuomet, kai jau sergama paprastuoju peršalimu, sinusitu, gripu ir kt. Quixx šeimos produktai apima visus nosies priežiūros aspektus: nuo drėkinimo ir valymo iki nosies užsikimšimo profilaktikos ir jo pašalinimo. Quixx produktų šeima pasižymi kokybe, patogumu vartoti ir plačiu asortimentu, todėl jų verta turėti kiekvienuose namuose – ir ten, kur yra mažų vaikų, ir ten, kur yra alergiškų asmenų, ir ten, kur yra užterštoje ir pavojingoje aplinkoje dirbančių žmonių.

Jūros druska turi teigiamą poveikį odai

Jūros druska plačiai panaudojama gydant įvairiausias odos ligas ir yra itin naudinga sergant dermatitu, egzema, celiulitu bei įvairiomis kitomis uždegiminėmis odos ligomis. Teigiama, kad ji gali būti itin naudinga gydant paprastuosius spuogus, kurie kankina labai didelę dalį paauglių ir jaunuolių. Jūros druska pasižymi odos regeneraciją skatinančiomis savybėmis. Juk nesunku pastebėti, kad grįžus iš ilgesnių atostogų prie jūros, oda atrodo daug gyvybingesnė, švaresnė, o nagai – stipresni? Jūros druska gali padėti sustiprinti net pačius silpniausius ir ploniausius nagus, suteikti jiems sveiko baltumo ir tvirtumo. Jūros druska puikiai nušveičia odą ir pašalina negyvas ląsteles. Itin populiarios įvairios voniai skirtos druskos, kurios papildomai praturtintos augaliniais ekstraktais. Tokie mišiniai padeda atsipalaiduoti, sumažinti nerimą, pašalinti tinimus, gydyti uždegimines odos reakcijas, šalinti raumenų skausmus ir panašiai. Kojų vonelės – puikus būdas pailsėti ir prižiūrėti pėdų odą, nes tokiu būdų mažinamas jų prakaitavimas, minkštinamos nuospaudos, stimuliuojami pėdose esantys aktyvūs taškai. Tad jūros druska – neįtikėtina dovana mūsų odos grožiui.

Jūros druska naudinga dantų ir burnos ertmės priežiūrai

Kai kuriuose literatūros šaltiniuose teigiama, kad jūros druska puikiai balina dantis ir veiksmingai šalina kavos, rūkalų, raudono vyno ir kitų dažančių produktų paliktas dėmes. Ne be reikalo kai kurios dantų pastos papildomos jūros druska – tai puikus ir natūralus ingredientas. Jūros druska mažina dantenų kraujavimo riziką, o silpnas druskos tirpalas gali padėti sumažinti skausmą tuomet, kai suskausta dantį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant