Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ką valgyti šiltuoju sezonu, kad nepakenktumėte kūno linijoms?

Skirtingi metų laikai ir tuo metu vyraujantys orai turi įtakos ne tik aprangos ar laisvalaikio pasirinkimui, bet ir mitybai. Pastaruoju metu už lango vis dažniau šildant saulei dažnas gyventojas renkasi lengvesnį ir sveikesnį maistą. Atšilus orams nesinori nei karštų sriubų, nei sunkiai virškinamų ir riebių patiekalų.
Vitaminų salotos
Vitaminų salotos / 123RF.com nuotr.

Anot pranešime žiniasklaidai cituojamo „Maxima“ maisto gamybos eksperto Aido Polenino, šiltasis sezonas – puikus laikas išvalyti savo organizmą nuo susikaupusių toksinų ir pakoreguoti mitybą valgant sveiką bei nekaloringą maistą.

Vasara – vaisių ir daržovių karštymetis

Maisto gamybos ekspertas primena, jog ir pavasarį bei vasarą rūpintis savo mityba yra svarbu. Anot jo, maisto nederinimas gali nereikalingai apsunkinti organizmą, o papildomos kalorijos slypėti iš pirmo žvilgsnio visai paprastuose maisto produktuose ar patiekaluose.

„Atostogos ar gerų orų padiktuotas aktyvesnis gyvenimo ritmas gali labai lengvai išbalansuoti įprastą mitybos tvarkaraštį, todėl šiltuoju metų laiku nereikia pamiršti, visų pirma, reguliarios mitybos.

Natūralu, kad žmonės, kai karšta, neturi apetito arba sąmoningai renkasi nevalgyti argumentuodami tuo, jog taip jaučiasi geriau, tačiau atvėsus orams, ypač vakare, pasijunta stipriai išalkę ir prieš miegą neretai persivalgo.

Kad taip nenutiktų, dienos metu rinkitės įvairiaspalves šviežias daržoves, liesą mėsą, žuvį ir ypač sezonines uogas ir vaisius, kurių pasiūla būna – tikrai labai įvairialypė“, – sako A.Poleninas.

Gera diena prasideda nuo pusryčių

Prekybos tinklo komercijos vadovė Vilma Drulienė sako, kad žmonių mitybos įpročiai atsispindi ir vaisių, uogų bei daržovių pardavimuose, kurie šiltaisiais metų mėnesiais žymiai išauga.

„Šiuo metu parduotuvėse galima rasti per 150 rūšių lietuviškų daržovių. Pastebime, kad daugiausiai lietuviai nuperka mūsų šalyje užaugintų bulvių, pomidorų, agurkų, kopūstų, morkų, burokėlių ir svogūnų. Prasidėjus sezonui vitaminais žmonės apsirūpina valgydami lietuviškas uogas – braškes, mėlynes, avietes, šilauoges, gervuoges, spanguoles“, – atskleidžia V.Drulienė.

A.Poleninas primena, kad artėjant vasarai, kaip ir kitais metų laikais, valgyti galima dažnai, tačiau rekomenduoja nedidelėmis porcijomis.

„Tarp pirmojo ir antrojo valgio turi praeiti ne daugiau nei 2 ar 3 valandos. Idealus dienos meniu turi būti sudarytas iš trijų pagrindinių patiekalų ir dviejų užkandžių“, – sako maisto gamybos ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos