Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip dažnai reikia plauti gertuves, kad neįsiveistų grybelis?

Daugkartinės gertuvės ir vandens buteliukai yra saugesnis pasirinkimas tiek sveikatai, tiek aplinkai. Aišku, svarbu žinoti, kad pirmenybė turėtų būti teikiama stikliniams buteliams, bet klausimas – kaip juos visus tinkamai prižiūrėti? Kalbant apie gertuves ir kitus daugkartinio naudojimo indus, reikia atsižvelgti į tai, kad per dieną ant jo susikaupia didelis kiekis bakterijų, todėl buteliuką reikia reguliariai valyti.
Pelėsis
Pelėsis / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Vanduo Butelis

Drėgna aplinka itin palanki terpė daugintis bakterijoms, o tai reiškia, kad per dieną gėrimo butelyje kaupiasi bakterijos, mikrobai ir grybeliai, rašoma „Fox News“.

Taip pat reikia reikėtų nepamiršti, kad jau pirmojo gurkšnio iš buteliuko jame atsirandų tų pačių bakterijų, kaip ir burnoje, ant rankų. Be to, į buteliuką gali patekti ir maisto likučių bei ligų sukėlėjų. Akivaizdu, kad neturėtumėte dalytis savo gertuve su kitais žmonėmis, ypač jei asmuo serga.

Gertuvė
Gertuvė

Jei tarp buteliuko dangtelio yra silikoninė guma, reikia atidžiai stebėti, kad nesusidarytų juodas pelėsis, kuris pavojingas sveikatai. Išvalyti tarpą tarp dangtelio ir tarpiklio gali būti sunku, tačiau tai reikia padaryti siekiant išvengti galimų infekcijų.

Bakterijų kiekis priklauso nuo sąlygų, kuriomis laikoma gertuvė. Šiltame automobilyje ar saulėje butelyje susidaro daugiau bakterijų nei, pavyzdžiui, šaldytuve. Nuėjus į sporto salę, ne kartą ant grindų, mankštos suoliuko ar kilimėlio mankštos metu stovėjusį gėrimo buteliuką vėliau reikia kruopščiai išplauti.

Anot mokslininkų, daugkartinio naudojimo gertuvės turi būti tinkamai išplaunamos bent kartą per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas