Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip per keletą minučių akinių atsikratyti visam laikui?

Dažnai norą iš esmės pakeisti savo gyvenimą lydi neužtikrintumas ir baimė. Tik ar verta leisti, kad prastas regėjimas gadintų mūsų gyvenimo kokybę? Jeigu pavargote nuo trumparegystės, toliaregystės ar astigmatizmo keliamų nepatogumų bei tokių „morališkai pasenusių“ priemonių kaip akiniai ar netgi kontaktiniai lęšiai, yra sprendimas – 3D šaltoji lazerinė regos korekcija.
Klinikos „Naujas regėjimas“ medicinos paslaugų kokybės ekspertė Jekaterina Kovrigina
Atliekama nuodugni akių diagnostika / Partnerio nuotr.

Apie efektyvų būdą, padedantį visam laikui atsikratyti akinių ir kontaktinių lęšių, pasakoja gydytoja ir klinikos „Naujas regėjimas“ medicinos paslaugų kokybės ekspertė Jekaterina Kovrigina.

Lazerinė regėjimo korekcija oftalmologijoje – inovatyviausias ir efektyviausias būdas regėjimo trūkumams pašalinti. Šis metodas Pasaulio sveikatos organizacijos pripažintas kaip visiškai fiziologinė ir būtina medicinos procedūra, oftalmologų praktikoje naudojama jau beveik 40 metų, kurios saugumas įrodytas ilgalaikiais rezultatais. J.Kovriginos teigimu, į kliniką jau kreipiasi buvusių pacientų vaikai.

– Jekaterina, kokia šio metodo esmė? Kaip vos per 5 minutes įmanoma visam laikui atsikratyti akinių, be kurių žmogus savo dienos neįsivaizdavo daugelį metų?

– Pradėkime nuo to, kad tam, jog regėjimas būtų aiškus ir ryškus, akis vaizdą turi sufokusuoti tinklainėje. Tačiau atsiradusi refrakcijos yda, kai kai į akį patekę šviesos spinduliai susikerta ne tinklainėje, todėl daikto vaizdas sufokusuojamas netaisyklingai, lemia prastą regėjimą.

Trumparegystė, toliaregystė ir astigmatizmas – tai ne ligos, tai – refrakcijos ydos. Naudojant lazerį, ragenos forma pakeičiama taip, kad akis vėl gebėtų taisyklingai fokusuoti vaizdą tinklainėje. Lazerinės regėjimo korekcijos procedūra trunka vos kelias minutes, o pacientas iš karto po jos ima geriau matyti. Po 12 valandų praeina visi nemalonūs pojūčiai, o žmogus gali mėgautis puikiu regėjimu. Ir tai išlieka visam laikui. Ši procedūra akiai sugrąžina jos natūralią sveiką būklę.

– Kokio amžiaus pacientams rekomenduojama ši operacija ir ar verta ją atidėlioti? Ar gali lazerinė regėjimo korekcija padėti sustabdyti regėjimo prastėjimą?

– Mano manymu, gyvenimas mums duotas ne tam, kad jį atidėliotume. Prastas regėjimas smarkiai blogina gyvenimo kokybę, neleidžia džiaugtis malonia veikla, netgi apriboja profesinį pasirinkimą.

Priežasčių ryžtis operacijai apstu ir kasdieniame gyvenime. Tik įsivaizduokite, kad po operacijos galėsite:

  • aktyviai sportuoti: bėgioti, plaukioti, slidinėti slidėmis ar snieglente. Juk nešiojant kontaktinius lęšius, gali atsirasti akių sausumas ar diskomforto jausmas akyse;
  • kino teatre žiūrėti 3D filmus. Nebereikės rinktis likti su savo akiniais ar užsidėti 3D;
  • nebesirūpinti, kad, užėjus iš lauko į šiltą patalpą, ims rasoti akiniai;
  • nevaržomai nešioti madingus saulės akinius. Jei nenaudojate kontaktinių lęšių, greičiausiai teko įsigyti saulės akinius su dioptrijomis;
  • ilgalaikėje perspektyvoje lazerinė regėjimo korekcija – ir ekonomiškai naudingas sprendimas. Akinius tenka periodiškai keisti, o kontaktiniai lęšiai taip pat nėra labai pigūs.
Partnerio nuotr./Atliekama nuodugni akių diagnostika
Partnerio nuotr./Atliekama nuodugni akių diagnostika

Puikus regėjimas yra nuostabus naujas jūsų laisvės lygmuo. Daugiau jokių sulaužytų akinių, jokių kas mėnesį perkamų kontaktinių lęšių ir skysčių jiems. O svarbiausia – lazerinės regėjimo korekcijos rezultatas lieka visam gyvenimui!

Neegzistuoja tokia samprata kaip privaloma lazerinė regos korekcija. Tai lyg kosmetinė procedūra, kuriai pacientas ryžtasi, norėdamas atsikratyti akinių ar kontaktinių lęšių. Ši procedūra atliekama pacientams, sulaukusiems 18 metų amžiaus ir turinčių stabilią trumparegystę. Manoma, kad pilnamečio asmens akis jau yra galutinai susiformavusi.

– Jekaterina, sakykite, koks lazerinės regėjimo korekcijos metodas yra pats efektyviausias? Koks mano regėjimas bus po operacijos?

Pats saugiausias ir efektyviausias lazerinės regėjimo korekcijos metodas yra tas, kuris parenkamas kiekvienam pacientui asmeniškai. Tai atlieka gydytojas po nuodugnios kompleksinės apžiūros. Taip pat jis, atsižvelgdamas į diagnostikos duomenis, pateikia prognozę su duomenimis, koks paciento regėjimas bus po procedūros.
Mūsų klinikoje lazerinės regėjimo korekcijos kaina visiškai nepriklauso nuo parinkto procedūros metodo, „nuimtų“ dioptrijų skaičiaus ir to, ar žmogus turi astigmatizmą. Todėl ir šaltoji lazerinė regos korekcija nesukelia pacientams papildomų finansinių kliūčių.

Klinikoje „Naujas regėjimas“ visi naudojami lazerinės regėjimo korekcijos metodai yra Premium klasės, o visų jų kaina – vienoda. Papildomi mokesčiai už individualaus operacijos plano sudarymą netaikomi. Mūsų klinikoje naudojama atnaujinta skaitmeninės 3D vizualizacijos technologija, kuri leidžia chirurgui itin detalizuotai operaciją stebėti trimačiu vaizdu, todėl procedūra atliekama ypač tiksliai, o savo pacientams galime užtikrinti nepriekaištingus operacijos rezultatus.

Mano, kaip ekspertės, darbas – medicinos paslaugų kokybės kontrolė, tad aš didžiuodamasi pristatau mūsų klinikos specialistus: gydytojus Andrejų Radko, Kseniją Kajalovą ir Aną Belovą, kurių darbo rezultatai pranoksta pacientų lūkesčius.

Mūsų klinikos oftalmologas A.Radko per 22-ejus praktikos metus atliko daugiau kaip 200 tūkst. nepriekaištingų lazerinės regėjimo korekcijos procedūrų, yra sukaupęs didžiulę darbo su lazeriais patirtį.

Taip pat noriu paminėti galbūt mažiau pastebimą, tačiau ne mažiau svarbų kitų mūsų komandos narių triūsą. Jie kasdien dirba dėl mūsų pacientų. Juk kiekvienas nusipelnome aiškiai matyti mus supantį pasaulį.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas