Harvardo mokslininkams ištyrus grupę brandaus amžiaus žmonių, paaiškėjo, kad kakava gerina smegenų aprūpinimą krauju. Tyrėjai mano, kad toks poveikis būna dėl kakavos pupelėse esančių antioksidantų flavonoidų.
Vienai eksperimente sutikusiai dalyvauti grupei buvo duodama išgerti po du puodelius kakavos su dideliu flavonoidų kiekiu, kitai – su daug mažesniu. Nepriklausomai nuo to, kokiai grupei priklausė tiriamieji, eksperimento pabaigoje jų smegenų kraujotaka suaktyvėjo net 88 procentus. Tad manoma, kad ją veikia net maza flavonoidu koncentracija.
Mokslininkai vis daugiau sužino apie smegenų kraujotaką ir jos įtaką mąstymui, o tai teikia vilčių, kad ateityje bus atrasti nauji gydymo metodai, užkirsiantys kelią tokioms ligoms kaip Alzheimeris.