Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: charčio sriuba. Nežinau, kodėl iki šiol valgydavau ją tik šašlykinėse

Mano tėvai nėra labai azartiški maisto pasirinkime: nei jie skanauja azijietiškų dalykų, nei jie ragauja moliuskų, nei jie valgo aštriai (juodieji pipirai jau yra aštru). Išvykos į restoranus mano vaikystėje ir paauglystėje niekad nebuvo dažnos, bet jei įvykdavo, dažniausiai tai būdavo išvyka į šašlykinę.
„Karantino kuchnia“: Charčio sriuba
„Karantino kuchnia“: Charčio sriuba / Asmeninio albumo nuotr.

Lietuvos šašlykinėse mane visada labiau nei šašlykas domino šašlykinėms būdinga gruziniška sriuba – charčio. Ji atrodė tokia ypatinga, ryški ir skaniai riebi, kad man atrodė, jog be gruzino meilės ir rankų jos nepagaminsi.

Po šimto metų vis dėlto ryžausi ją pagaminti – visiškai nieko sudėtingo, tik reikia turėti teisingus prieskonius.

Jums reikės:

  • 1 kg stambiai supjaustytos, troškiniams ir sriuboms skirtos, jautienos;
  • 3 šaukštų aliejaus kepimui;
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 1 smulkiai supjaustyto saliero stiebo;
  • 1,5 litro jautienos sultinio;
  • 1 indelio konservuotų, smulkintų pomidorų;
  • 2 lauro lapų;
  • 1 šaukštelio kalendros sėklų prieskonių (galite taip pat naudoti kalendros stiebus – dosniai, jei mėgstate);
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos;
  • 2 česnakų skiltelių (be abejo, pati naudojau visą galvą);
  • 150 g nevirtų ryžių;
  • vienos nedidelės citrinos sulčių (kai naudojau didelę, išėjo kiek per rūgštu, tad nepersistenkite);
  • žalumynų patiekimui (man patinka daug kalendros ir krapų, bet galite rinktis ir petražoles).

Gaminimas:

  • Ketaus (špižiniame) puode kartu su aliejumi apkepkite jautieną, kol paruduos. Apkepinę išimkite mėsą iš puodo.
  • Tame pačiame puode apie 5 minutes pakepinkite svogūną, salierą ir česnaką.
  • Ten pat sudėkite pomidorus, sultinį, prieskonius ir apkepintą jautieną. Virkite viską žemoje temperatūroje apie dvi valandas.
  • Sudėkite ryžius, įpilkite citrinos sultis ir viską kartu virkite dar 20 minučių.
  • Sudėkite žalumynus ir viską dar kelias minutes pavirkite.
  • Patiekite su dar daugiau žalumynų, nes jų niekada nebus per daug! Taip pat puikiai tinka su šviežia turkiška duona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas