„Karantino kuchnia“: „Cordon Bleu“ – vištienos kepsnys su sūriu ir kumpiu per 20 min.

Vištienos filė, o ypač krūtinėlė, tikrai nėra mano mėgstamiausia vištienos dalis – nuobodi, sausoka, apie nieką. Šlaunelių mėsą mėgstu daug labiau. Visgi eilinį kartą įsitikinau, kad įdomiau paruošus šią liesą mėsą, galima pirštelius ne tik nusilaižyti, bet ir nusigraužti.
„Karantino kuchnia“: „Cordon Bleu“
„Karantino kuchnia“: „Cordon Bleu“ / Asmeninio albumo nuotr.

Kažkada dalinausi vištiena prancūziškai, o šiandien į trasą keliauja „Cordon Bleu“ – šveicariškas šnicelis su kumpiu ir sūriu. Nenusibostanti ir visame pasaulyje žinoma klasika. Ir ne veltui. Šis patiekalas atrodo gana šventiškai, o jį pasigaminti – itin paprasta.

Siūlau eksperimentuoti su įvairiais sūriais ir kumpiais pagal asmeninius pomėgius... bei išmušti mėsą geriau nei pavyko man.

Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: „Cordon Bleu“ – gardus vištienos kepsnys su sūriu ir kumpiu
Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: „Cordon Bleu“ – gardus vištienos kepsnys su sūriu ir kumpiu

Neturėjau mėsos muštuko, tad teko tenkintis sportine įranga (žr. nuotraukas teksto gale). Taip pat teko išbandyti Švarcvaldo kumpio ir mėlynojo sūrio įdarą, kuris iš mėgintų man patiko labiausiai, bet šiandien pasidalinsiu tiesiog metodika, kaip gaminti šį populiarų kepsnį.

Tiesa, aš naudojau dviejų rūšių sūrius. Dėkite tuos, kuriuos mėgstate, ar tuos, kuriuos turite ir norite sunaudoti. Svarbiausia, kad įdėtumėte daug.

Jums reikės:

  • 1 vištienos krūtinėlės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 suplakto kiaušinio;
  • kelių šaukštų džiūvėsėlių (paprastų arba „panko“);
  • kelių šaukštų miltų;
  • 2–4 griežinėlių sūrio (priklausomai nuo jų dydžio);
  • 2–4 griežinėlių kumpio (priklausomai nuo jų dydžio);
  • žalumynų (patiekimui);
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  • Perpjaukite krūtinėlę išilgai ir gerai ją išmuškite. Pasūdykite ir užberkite pipirų iš abiejų pusių. Jei turite ir norite, įdėkite kitų mėgstamų prieskonių: puikiai tiks paprikos, svogūnų ir česnakų milteliai.
  • Ant vienos krūtinėlės pusės sluoksniuodami sudėkite sūrį, kumpį, vėl sūrį, vėl kumpį. Dėkite, kuo daugiau – kiek tik telpa! Bet pasistenkite, kad sūris neliptų per kraštus. Uždenkite viską antra krūtinėlės dalimi.
  • Apibarstykite gautą vištienos monstrą miltais. Šiek tiek juos įtrinkite.
  • Išmaudykite vištieną kiaušinio plakinyje, prie kurio puikiai prilips džiūvėsėliai.
  • Kai išvoliosite vištą ir džiūvėsėliuose, įkaitinkite keptuvę su dosniu aliejaus kiekiu (1 cm turėtų užtekti) ir kepkite kepsnį maždaug po 8 minutes iš kiekvienos pusės, kol džiūvėsėliai gražiai paruduos. Jei jūsų vištiena išmušta ne itin plonai, pravartu panaudoti mėsos termometrą – vidinė mėsos temperatūra privalo siekti 75 laipsnius.
  • Iškeptą kepsnį supjaustykite, užberkite žalumynų ir patiekite su salotomis, bulvėmis ar tiesiog be nieko. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų