„Karantino kuchnia“: Dešrelių ir kopūstų tortas Didžiosios depresijos stiliumi – džiaugsmas ir akims, ir skrandžiui

Labai mėgstu knistis vintažinių receptų archyvuose – ypač amerikiečių. Ten randu daug nesąmonių, kurios nesitiki, kad egzistavo. Šaltiena iš majonezo, bananai ir kumpis su „hollandaise“ padažu, dešrelių fondiu ar koks dešrelių ir troškintų kopūstų tortas, kurį šiandien ir aprašysiu.
„Karantino kuchnia“: Dešrelės ir troškinti kopūstai Didžiosios depresijos stiliumi – džiaugsmas ir akims, ir skrandžiui
„Karantino kuchnia“: Dešrelės ir troškinti kopūstai Didžiosios depresijos stiliumi – džiaugsmas ir akims, ir skrandžiui / 15min nuotr.

Šis receptas patraukė mano dėmesį dėl poros priežasčių:

  1. Skaičiau, kad patiekalas buvo populiarus Didžiosios ekonominės krizės, dar žinomos kaip Didžioji depresija (angl. „The Great Depression“), metu. Mano galvoje iškart nuskambėjo „bingo!“ – juk idealiai atitinka šių dienų realybę.

  2. Savo sukurtoje FB grupėje „Karantino kuchnia“ pastebėjau, kad bene populiariausias ingredientas yra dešrelės. O jas dažnai mėgsta pateikti kaip „aštuonkojus“.

Taigi, prisikaupusi įkvėpimo iš amerikietiškų receptūrų lobyno bei prisižiūrėjusi šiandienos trendų Lietuvoje, sukūriau hibridą – šimtakojį Didžiosios depresijos stiliumi. Iš tikrųjų tai – gana klasikinis ir gerai mums pažįstamas dešrelių ir troškintų raugintų kopūstų derinys, bet karantino metu norisi papildomai pasilinksminti begaminant, o čia to pasilinksminimo gavau per akis.

Jums reikės:

  • 800 g pieniškų dešrelių;

  • pusės kibiriuko raugintų kopūstų;

  • dantų krapštukų;

  • smulkiai pjaustyto marinuoto agurko;

  • smulkiai pjaustyto svogūno;

  • keletos skiltelių česnako;

  • morkos;

  • poros šaukštų pomidorų padažo;

  • smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia paruošiame kopūstus. Keptuvėje apkepiname rūkytą šoninę, o jos išskirtuose riebaluose – svogūną, morką ir česnaką. Įdedame pomidorų padažo. Viską kepame tol, kol svogūnai taps permatomi. Sudedame kopūstus ir marinuotą agurką. Troškiname apie 40 minučių. Jei reikia, įpilame šiek tiek vandens, tačiau galutinis rezultatas neturi būti labai skystas, nes mūsų kopūstų kalnas šlapias nestovės.

  2. Supjaustome dešreles išilgai.

  3. Linksmoji dalis: į kepimo indą sudedame kopūstus, o jį, pasitelkdami dantų krapštukus (žr. nuotraukas), apdėliojame dešrelėmis. Kepame vidutinėje temperatūroje apie 15 minučių. Norėčiau pastebėti, kad tokiu būdu kepamos dešrelės tampa smagiai traškios. Tingintys gaminti šį stebuklą, nepatingėkite kada nors išsikepti išilgai pjaustytų dešrelių orkaitėje. Prie pusryčių kiaušinienės, pavyzdžiui.

  4. Iškepusią jūros gelmių pabaisą dar galima papuošti aitriuoju pipiru (čili pipiru) ir alyvuogėmis. Ir šviežių raugintų kopūstų plaukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis