„Karantino kuchnia“: geriausias pasaulyje sūrio pyragas, nuo kurio apalpsite

Turbūt jau pastebėjote, kad aš nei mėgstu, nei moku gaminti desertų. Tai nereiškia, kad jų visiškai nevalgau. Valgau kartą per metus. Bet jeigu jau tai darau, tai turi būti kažkas iš kitos planetos.
Karantino kuchnia: sūrio pyragas
Karantino kuchnia: sūrio pyragas / Evelinos Stundžienės nuotr.

Jeigu vis dėlto gyvenate Žemėje, turbūt esate girdėję apie mano feisbuko grupę „Karantino kuchnia“. Būtent šioje grupėje vienas desertas išgarsėjo labiau nei kiti.

Desertą sukūrė Arnas Raulinaitis – fantastiškas virėjas, kuriuo žaviuosi ne tik dėl gebėjimų gaminti, bet ir dėl geranoriškų iniciatyvų, kurioms jis skiria begalę laiko, bet apie tai niekad nesigiria.

Jo sūrio pyragas buvo pramintas „čyzkeiko geltoname fone“ vardu, nes būtent geltoname fone pasirodė pirmas pyrago receptas.

Nesutikau nė vieno žmogaus, neapalpusio nuo šio pyrago. Tai siūlau alpti kartu – pusantro metro atstumu nuo manęs, karantiniškai, su kauke.

Jums reikės:

  • 250 g šokoladinių sausainių;
  • 120 g sviesto;
  • 550 g „Philadelphia“ sūrio;
  • 200 „Gorgonzola“ sūrio;
  • 250 g graikiško jogurto;
  • 250 g cukraus;
  • 6 kiaušinių;
  • 400 ml 36 proc. riebumo grietinėlės;
  • šaukšto vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Suglamžykite kepimo popierių po tekančiu vandeniu, kad lengviau išsitiestų.
  • Sausainius susmulkinkite iki trupinių, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir suberkite į kepimo formą. Pakoreguokite visa tai rankomis, kad būtų tolygu.
  • Pyragą kepkite 7 minutes. Tada palikite jį ramybėje, kol vedžiojate šunį.
  • Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių.
  • Dideliame dubenyje mikseriu suplakite „Philapdelphia“, jogurtą ir cukrų.
  • „Gorgonzolą“ supjaustykite mažais gabalėliais, sumeskite į dubenį ir plakite, kol neliks sūrio gumulėlių.
  • Metas įtraukti kiaušinius. Dėkite po vieną. Nuolat maišykite. Nebijokite skystos masės. Viskas bus gerai.
  • Supilkite grietinėlę ir vanilę. Gerai išmaišykite.
  • Supilkite gautą skystalą į kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie pusvalandį. Mes siekiame per ilgai soliariume pabuvusios merginos ar vaikino odos spalvos apskrudimo.
  • O dabar liūdnoji dalis, kurios tikiuosi nematėte prieš gamindami, nes taip juokingiau (man). Pyragą galima valgyti tik rytoj, nes jis pervargo ir jam reikia pailsėti šaldytuve 8 valandas.

Pastaba: į mano formą viskas netilpo, todėl dalį (be pagrindo) iškepiau keksiukų formoje. Visgi eksiukai nelabai pasiteisino ir primena varškės apkepus. Nėra blogai, bet kitą kartą nekartočiau. Mano naudojama forma buvo 23 cm skersmens (per maža), bet reiktų 30 cm tokiam kiekiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų