„Karantino kuchnia“: itin greitai pagaminamas čili troškinys, kuris primins tą iš garsios picerijos

Šiandien ir vėl bandau atkurti restorano receptą, kas yra puiki pramoga man. Džiaugiuosi, kad sugalvojau užsisakyti patiekalo originalą į namus, kad begamindama galėčiau sulyginti sudėtį, prieskonius ir struktūrą. Gavosi tikrai labai panašu į legendinės receptūros troškinį (kurį jie vadina sriuba) ir užtrukau vos 30 minučių!
Karantino kuchnia: čili troškinys
Karantino kuchnia: čili troškinys / Evelinos Stundžienės nuotr.

Jums reikės:

  • 400 g jautienos faršo;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 1 saliero stiebo;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų;
  • skardinės raudonųjų pupelių;
  • 2 šaukštų pomidorų pastos;
  • 2 šaukštų kečupo;
  • šaukštelio kumino prieskonių;
  • šaukštelio saldžiosios paprikos;
  • trupučio maltų aitriųjų paprikų (originalus receptas naudoja piri-piri);
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • šaukštelio aliejaus (aš naudojau alyvuogių);
  • tarkuoto sūrio patiekimui;
  • smulkintų petražolių patiekimui (aš vis tik naudojau kalendrą, kuri čia puikiai tinka).
Evelinos Stundžienės nuotr./Karantino kuchnia: čili troškinys
Evelinos Stundžienės nuotr./Karantino kuchnia: čili troškinys

Gaminimas:

  • Įkaitinkite aliejų puode ir jame porą minučių apkepkite jautienos faršą. Sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą saliero stiebą, česnako skilteles bei stambiai pjaustytą papriką. Pakepinkite viską kartu dar kelias minutes.
  • Užpilkite mėsą ir daržoves 400 ml vandens, uždenkite puodą ir troškinkite sriubą apie 15 minučių.
  • Į sriubą sudėkite prieskonius: kuminą, saldžiosios paprikos miltelius, aitriuosius pipirus, druską, juoduosius pipirus. Paragaukite ir nustatę reikiamą sūrumą ir aštrumą perkelkite sriubą į kokteilinę (jei naudojate rankinį trintuvą, palikite sriubą puode). Sutrinkite sriubą iki pageidaujamos konsistencijos arba tiek, kad nesimatytų plaukiojančių daržovių gabalų.
  • Į puodą sriubos sudėkite pupeles (aš dėjau su visu skardinėje esančiu skysčiu), sumaišykite, pakaitinkite viską porą minučių.
  • Įdėkite sriubą į dubenėlius, užberkite tarkuoto sūrio ir petražolių. Tinka patiekti su česnakine duonele.
Evelinos Stundžienės nuotr./Karantino kuchnia: čili troškinys
Evelinos Stundžienės nuotr./Karantino kuchnia: čili troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis