Jums reikės:
- 400 g jautienos faršo;
- 4 česnako skiltelių;
- 1 saliero stiebo;
- 1 raudonosios paprikos;
- 2 vidutinio dydžio svogūnų;
- skardinės raudonųjų pupelių;
- 2 šaukštų pomidorų pastos;
- 2 šaukštų kečupo;
- šaukštelio kumino prieskonių;
- šaukštelio saldžiosios paprikos;
- trupučio maltų aitriųjų paprikų (originalus receptas naudoja piri-piri);
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- šaukštelio aliejaus (aš naudojau alyvuogių);
- tarkuoto sūrio patiekimui;
- smulkintų petražolių patiekimui (aš vis tik naudojau kalendrą, kuri čia puikiai tinka).
Gaminimas:
- Įkaitinkite aliejų puode ir jame porą minučių apkepkite jautienos faršą. Sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą saliero stiebą, česnako skilteles bei stambiai pjaustytą papriką. Pakepinkite viską kartu dar kelias minutes.
- Užpilkite mėsą ir daržoves 400 ml vandens, uždenkite puodą ir troškinkite sriubą apie 15 minučių.
- Į sriubą sudėkite prieskonius: kuminą, saldžiosios paprikos miltelius, aitriuosius pipirus, druską, juoduosius pipirus. Paragaukite ir nustatę reikiamą sūrumą ir aštrumą perkelkite sriubą į kokteilinę (jei naudojate rankinį trintuvą, palikite sriubą puode). Sutrinkite sriubą iki pageidaujamos konsistencijos arba tiek, kad nesimatytų plaukiojančių daržovių gabalų.
- Į puodą sriubos sudėkite pupeles (aš dėjau su visu skardinėje esančiu skysčiu), sumaišykite, pakaitinkite viską porą minučių.
- Įdėkite sriubą į dubenėlius, užberkite tarkuoto sūrio ir petražolių. Tinka patiekti su česnakine duonele.