„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Karantino kuchnia“: kiaulienos „zrazai“ su kiaulienos įdaru ir kiaulienos padažu

„Zrazai“ (mušti suktinukai) – Lietuvoje gerai žinomas patiekalas, taip pat populiarus Lenkijoje ir Baltarusijoje. Tiesą sakant, mano šeimoje jų niekas negamino, tad nebuvau tikra nei kokią mėsą naudoti, nei ką į vidų dėti.
„Karantino kuchnia“: zrazai
„Karantino kuchnia“: zrazai / Evelinos Stundžienės nuotr.

Klasikinius „zrazus“ gamina iš jautienos ir į vidų prideda šoninės, daržovių, grybų ir panašiai. Netgi marinuotų agurkėlių. Be abejo, populiaru dėti ir faršą. Varijuoti čia galima be galo, bet ta receptų galybė internete mane labiau išgąsdino, nei įkvėpė.

Tačiau pradėjusi gaminti, supratau, kad tai – juokų darbas, o receptų galima prisikurti ir pačiam pagal savo skonį.

Aš kiaulienos mylėtojams nusprendžiau pristatyti „zrazus“ iš kiaulienos nugarinės, įdarytus kiaulienos faršu ir patiektus su šoninės padažu. Tikras kiauliškas balius.

Jums reikės:

  • 600 g kiaulienos nugarinės ar kitos kiaulienos dalies (atkreipkite dėmesį, kad naudojant riebesnę mėsą, „zrazai“ bus minkštesni ir sultingesni);
  • 250 g kiaulienos faršo;
  • 0,5 sutarkuotos morkos;
  • 0,5 sutarkuoto svogūno;
  • česnako skiltelės;
  • druskos (faršui naudojau svanų druską – tikrai labai tiko);
  • pipirų;
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • gabaliuko šoninės;
  • 2 šaukštų riebios grietinės;
  • garstyčių;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  • Faršą sumaišykite su morka ir sutarkuotu svogūnu. Įspauskite česnako. Pasūdykite.
  • Kiaulienos nugarinę pusvalandį pašaldykite – bus lengviau pjaustyti. Tada ją plonai supjaustykite ir išmuškite kiek įmanoma ploniau – bus lengviau vynioti. Nugarinės gabaliukus paprieskoniuokite.
  • Formuojame suktinukus: išmuštą mėsą patepame garstyčiomis, įdedame įdaro, suvyniojame. Kad „zrazai“ neiširtų, naudojame dantų krapšukus.
  • Įkaitintame aliejuje apkepame suktinukus iš visų pusių, kol gražiai paruduos.
  • Metas išimti juos iš keptuvės ir pašalinti dantų krapštukus.
  • Keptuvėje liko daug mėsos sulčių, todėl padažą gaminsime toje pačioje keptuvėje, kad išsaugotume visą tą skonį. Sudedame smulkiai supjaustytą šoninę ir svogūnus. Pakepiname apie 10 minučių. Įpilame vandens ir dar trumpai patroškiname. Jei norime tirštesnio padažo, įberiame šiek tiek miltų. Aš nusprendžiau vietoje miltų padažą sutrinti kokteilinėje – išėjo tirštas padažas be gabaliukų.
  • Įdedame grietinės, sumaišome, sudedame „zrazus“ ir viską troškiname apie pusvalandį ant mažos ugnies.
  • Mano nuomone, būtent su tokiu padažu gamintus „zrazus“ skaniausia patiekti su bulvių koše ir raugintu agurkėliu.

Gamybos procesas nuotraukose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“