Nesu mėgėja terliotis su tešlomis, bet dėl šių kibinų pavargti tikrai verta. Svarbu negailėti svogūnų, nes jie ne tik pagerina skonį, bet ir suteikia sultingumo. Mmm, kaip aš myliu tą skystymėlį kibino viduje!
Jums reikės:
Tešlai:
- 900 g miltų;
- 400 g sviesto;
- 350 g grietinės (ne mažiau nei 35 proc. riebumo);
- 4 kiaušinių (1 kiaušinis skirtas kibinų aptepimui);
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 600–700 g kiaulienos sprandinės;
- 2–3 svogūnų (priklausomai nuo dydžio);
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
Tešlos paruošimas:
- Į dubenį sudedame miltus ir žiupsnelį druskos. Išmaišome rankomis.
- Įdedame sviestą, triname rankomis iki vientisos masės, kol neliks jokių gumuliukų. Pasak mano mamos, tešla turi priminti drėgną paplūdimio smėlį.
- Darome viduryje duobutę, į kurią sudedame grietinę ir kiaušinius. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės, kol nelips prie rankų ir prie dubenėlio sienelių neliks miltų.
- Tešlą apkloti plėvele ir dėti į šaldytuvą bent 30 minučių, kad atvėstų.
Mėsos įdaro paruošimas:
- Sprandinę supjaustyti gabalėliais. Jokiu būdu nemalame mėsos ir nenaudojame faršo.
- Susmulkiname svogūnus.
- Dosniai pasūdome ir negailime pipirų.
- Viską gerai sumaišome.
Kibinų paruošimas:
- Išėmus tešlą, idealu būtų ją suskirstyti į vienodus gabaliukus/bandeles, tačiau niekada to nedarau, nes gaminu sau ir skirtingas kibinų dydis man net patinka.
- Formuojame kibinus. Paprastai dedama apie 50–60 gramų mėsos įdaro kibinui.
- Sulipdytus kibinus dedame ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir aptepame kiaušinio plakiniu. Pastaba: nedėkite kibinų arti vienas kito, nes gali susiklijuoti, kai jų pagamini daugiau nei telpa skardoje.
- Kibinus kepame apie 40–60 minučių 180–190 laipsnių temperatūroje. Sakyčiau, jei dėsit juos į šaltą orkaitę, po valandos jie turėtų būti paruošti.
- Patiekti su vištienos sultiniu, pagardintu šviežiais žalumynais.