Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: viščiukas tabaka kitaip

Mano planas buvo gaminti žymųjį gruzinų patiekalą – viščiuką tabaka (gruzdintą viščiuką) – klasikiniu būdu. Aš ir klasika – skamba kaip anekdotas. Ar labai nutolau nuo standarto, spręskite jūs. Visu pirma, man net nepavyko rasti to pageidaujamo mažo, mielo viščiuko lavonėlio, kuris čia labiausiai tiktų. Užtat gavau didelę storą šaldytą vištą, kuri į mano keptuvę net netilpo – ypač išskleista. „Dar geriau, – pagalvojau aš sau ir pridūriau. – Šiandien pagaminsiu tik pusę jos: ir likučių bus mažiau, ir rytoj kažkas naujo iš likusios pusės išeis.“
Evelina Stundžienė, viščiukas tabaka
Evelina Stundžienė, viščiukas tabaka / Asmeninio albumo nuotr.

Pandemijos metu nevalia lakstyti po parduotuves tobulo paukščio beieškant. Todėl grįžau namo su savo šaldyta karve, peržiūrėjau kelis receptus ir kaip visada nusprendžiau gaminti savaip.

Mano variante – daug pomidorų padažo, todėl šį viščiuką labiausiai tinka patiekti su ryžiais. Bet aš vis tiek 99 % atvejų renkuosi bulves.

Vištienai paruošti reikės:

  • pusės išskleistos vištos (naudojau apatinę dalį, bet galite rinktis ir sparnus ar tiesiog norimus vištienos gabaliukus);
  • česnako galvos (nuluptos ir sutraiškytos);
  • 1 citrinos sulčių;
  • pusės šaukštelio druskos;
  • pusės šaukštelio maltų pipirų;
  • pusės šaukštelio svogūnų miltelių;
  • pusės šaukštelio paprikos (tinka ir rūkyta);
  • aliejaus.

Padažui:

  • vištienos sultinio;
  • dosnaus kalendros kuokšto;
  • supjaustyto svogūno arba svogūnų laiškų;
  • skardinės pomidorų savo sultyse arba pomidorų padažo (ne kečupo).

Gaminimas:

  • Išmasažuokite vištieną aliejumi. Tam prireiks apie šaukšto aliejaus.
  • Sumaišykite prieskonius su citrinos sultimis ir pamaloninkite vištą dar viena masažo sesija.
  • Keptuvėje įkaitinkite apie tris šaukštus aliejaus. Padėkite vištą į keptuvę taip, kad skrudintųsi jos oda. Kepti vidutinėje temperatūroje uždengus dangčiu apie 25 minutes. Idealiu atveju, ant vištos reiktų užmesti kokią plytą ar kitą sunkų daiktą, bet nusprendžiau neeksperimentuoti svetimoje virtuvėje, kurioje ir vyko šis kepimo procesas.
  • Metas apversti vištą ir pakepti ją dar 15 minučių – šįkart su apsauga nuo vampyrų (česnakais).
  • Kol čirška višta, paruošiame padažą: pavogiau šiek tiek riebalų iš keptuvės, kur kepa paukštis, apkepiau juose pjaustytą svogūną, užpyliau sultiniu, užkaitinau bei sudėjau smulkintą kalendrą su pomidorais savo sultyse (maniškiai buvo smulkiai pjaustyti).
  • Paruoštu padažu užpilame vištą ir patroškiname viską kartu dar truputį, kad tikrai neliktų jokios salmoneliozės.

ემრიელად მიირთვით / Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant