„Karantino kuchnia“: žymiausia Lietuvoje trinta pievagrybių sriuba – visai kaip iš picerijos

Vienos picerijos trintą pievagrybių sriubą galima laikyti legendine. Lietuvoje turbūt nėra ikoniškesnės restoranų tinklo sriubos. Ją prisimena ir dievina visi. Kai buvau moksleivė ir studentė, besitrankydama mieste, valgydavau išskirtinai tik šią sriubą ir daugiau nieko kito: po pamokų, po paskaitų, prieš paskaitas, prieš kiną, po kino, po džinsų žemu liemeniu įsigijimo.
Evelina Stundžienė
Evelina Stundžienė / Asmeninio albumo nuotr.

Namie, beje, ji išeina dar skanesnė. Vienintelė bėda – niekada neplanuokit, kad šios sriubos liks rytdienos pietums. Taip nebūna. Ji pasibaigs šiandien, kad ir kiek pasigamintumėte.

Jums reikės:

  • 500 g pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • gabalo poro (naudojau tik baltą dalį, kad nesugadinčiau klasikinės rudos ir pilkos spalvos);
  • 4 česnako skiltelių;
  • maždaug 2 sriubinių šaukštų sviesto;
  • 1,5 šaukšto miltų;
  • 250 ml vištienos arba grybų sultinio (aš naudojau natūralų vištienos, bet tokį neblogai praskiestą vandeniu);
  • 250 ml pieno;
  • 100 ml grietinėlės;
  • skrudinto batono skrebučiams (patiekimui);
  • mėlynojo pelėsinio sūrio (patiekimui);
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

  • Į puodą sudėkite sviestą ir kartu su juo – pasmulkintą česnaką, porą, svogūną ir grybus.
  • Viską kelias minutes pakepinkite, sudėkite miltus ir gerai sumaišykite.
  • Į tą patį puodą supilkite sultinį ir pieną. Ant mažos ugnies virkite sriubą apie 20 minučių, kad šiek tiek sutirštėtų.
  • Kol verda sriuba, paruoškite skrebučius ir supjaustykite mėlynąjį sūrį kubeliais.
  • Į sriubą supilkite 100 ml grietinėlės ir kokteilinėje arba rankiniu trintuvu sutrinkite sriubą iki beveik kreminės konsistencijos (idealu būtų, kad jaustųsi smulkūs grybų gabaliukai kaip originaliame variante).
  • Supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite su sūriu ir skrebučiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis