Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauniečiai kviečiami į nemokamas šiaurietiško ėjimo treniruotes

„Sporto Birža“ kviečia visus kauniečius prisijungti ir aktyviai leisti žiemos vakarus sportuojant gryname ore. Profesionalūs treneriai veda nemokamas treniruotes, kuriose miesto gyventojai gali išbandyti šiaurietiškąjį ėjimą. Rengiamo projekto idėja – skatinti žmones aktyviai sportuoti ne tik uždarose patalpose, bet ir pajusti malonumą sportuojant gryname ore, – informuoja „Sporto birža“.
Šiaurietiškas ėjimas gryname ore žiemą
Šiaurietiškas ėjimas gryname ore žiemą / LSU universiteto nuotr.

Nors dienos trumpos ir oras vis vėsesnis – tai nėra kliūtis užsiimti fizine veikla lauke. Projekto iniciatoriai teigia, kad sveiką gyvenseną propaguojantis žmogus neturėtų ieškoti priežasčių nesportuoti, o naudotis galimybėmis tai padaryti bet kokiu metų laiku.

„Jau kurį laiką svarstėme apie idėją išnaudoti vieną “sportiškiausių„ ir patogiausių Kauno vietų miestiečių reikmėms – juk turime visas sąlygas “išjudinti miestą„. Norime, kad šios treniruotės būtų tik sveikesnės Kauno bendruomenės kūrimo pradžia, planuojame plėsti treniruočių sąrašą ir paversti šią miesto dalį aktyvių fizinių užsiėmimų vieta.

Sportas gryname ore turi net gydomąjį poveikį – moksliniais tyrimais patvirtinta tokių fizinių veiklų nauda depresijos gydymui ir profilaktikai, kvėpavimo takų susirgimų prevencijai, o vyresniame amžiuje fizinis krūvis tampa puikia priemone osteoporozės ir raumenų atrofijos procesų lėtinimui“, – teigė projekto iniciatorius Mindaugas Balčiūnas.

Organizuojamos treniruotės tikrai neleis žmonėms sušalti. Treneriai padarys viską, kad tai būtų smagūs ir šilti užsiėmimai, kurie ne tik atpalaiduos po dienos darbų ar mokslų, bet ir bus labai naudingi sveikatai.

Nemokamos lauko treniruotės vyksta kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį 18 val.

Susitikimo vieta: Lietuvos Sporto Universiteto centriniai rūmai, Sporto g. 6, Kaunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas