Atlikus epidemiologinį tyrimą, nustatyta, kad infekcijos šaltinis galėjo būti rūkytos namų gamybos šernienos dešros, pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras.
Iš viso minėtomis dešromis vaišinosi 16 asmenų. Jie visi nukreipti konsultacijai į asmens sveikatos priežiūros įstaigas.
Informacija apie trichineliozės židinį perduota Kėdainių valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.
Židinių epidemiologinių tyrimų analizė rodo, kad žmonių trichineliozė Lietuvoje plinta per infekuotą trichinelėmis kiaulieną ir šernieną.
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, pernai iš viso užregistruoti trys trichineliozės protrūkiai, per juos susirgo 20 žmonių. Vieno protrūkio metu trichinelioze susirgo 15 asmenų, vartojusių maistui sumedžiotų šernų mėsą ir jos gaminius, kituose dvejuose židiniuose (2 ir 3 ligoniai) maistui vartojo namų ūkyje užaugintų kiaulių mėsą, kur dėl trichineliozės tirta nebuvo.
Trichineliozė – ūmi žmonių ir gyvūnų parazitinė liga, kurią sukelia Trichinella genties apvaliosios kirmėlės. Žmogus užsikrečia valgydamas kiaulieną, šernieną arba kitokią žvėrieną, kurioje yra gyvybingų trichinelių lervų.