Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keli paprasti ir gardūs sveikuolių maisto receptai su vištiena

Norime valgyti ne tik sveikai, bet ir skaniai. Tikimės, jog už recepto ingredientus nereikės pakloti dalies savaitės biudžeto, skirto maisto produktams. Dar daugiau, stengiamės, jog patiekalai būtų įvairūs, bet ir ilgainiui nepabostų, renkantis panašią mėsą ar daržoves. Jūsų dėmesiui – keli nuostabūs Ilkos Rae Adams receptai su jų maistinėmis vertėmis.
Vištienos filė
Vištienos filė / Fotolia nuotr.

Pusryčių receptas: OMLETAS SU VIŠTIENA IR GRYBAIS

Paprastai šį omletą ruošiu, kai turiu šiek tiek vištienos likučių. Jis puikiai tinka kai užkandis arba planuojant vėliau eiti į sporto klubą, mat didelis baltymų kiekis ilgam pasotina“, – I.R.Adams

Ingredientai

Kiekis

Energinė vertė (kcal)

Kiaušiniai

2 dideli

147

Vištos krūtinėlė / Viščiukų broilerių filė kubeliai

100 g

110

Grybai

100 g

22

Svogūnų laiškai

100 g

24

Jūros druska

Žiupsnelis

0

Pipirai

Žiupsnelis

0

Energinė patiekalo vertė (kcal) – 303.

Paruošimo būdas:

  1. Suplakite kiaušinius. Šviežią vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnų laiškus;

* Galite naudoti ir vištieną, likusią nuo vakarykštės dienos.

** Patogu naudoti jau supjaustytą ir susvertą viščiukų broilerių filė.

  1. Neriebiu purškiamu aliejumi padenkite keptuvės dugną ir pastatykite ją nustatę vidutinę kaitrą. Vištieną į keptuvę dėkite pirmą ir kepkite, kol taps visiškai balta. Tada suberkite grybus ir svogūnus.

*Jeigu naudojate vakarykštės vištienos likučius, pirma apkepkite grybus ir svogūnų laiškus, ir tik tada dėkite vištieną.

** Vietoj neriebaus purškiamo aliejaus taip pat tinka ir kokosų aliejus. Tačiau jis gali patiekalui suteikti lengvo saldumo.

  1. Į keptuvę supilkite išplaktus kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir uždenkite. Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol kiaušiniai sustandės.


Pietų receptas: VIŠTIENOS TROŠKINYS SU KARIU IR ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS (4-ios porcijos)

Aš, galima sakyti, užauga valgydama kario patiekalus, tad jie man yra tradiciniai. Šis troškinys tikrai neaštrus, bet jei jums patinka aštrūs patiekalai, visada galite įverti daugiau Kajeno paprikų. Lėkštėje šis troškinys atrodo tiesiog nuostabiai. Mes juo mėgaujamės kartu su Jasmine arba Basmati ryžiais“, – I.A.Adams.

Ingredientai

Kiekis

Energinė vertė (kcal)

Vištų krūtinėlės / Viščiukų broilerių filė kubeliai

400 g (be kaulų ir odos)

600

Pomidorai

2 prinokę (be žievės)

44

Raudonasis svogūnas

1

63

Raudona saldžioji paprika

1

43

Šparaginės pupelės

200 g (šviežios arba šaldytos)

62

Česnakas

2 skiltelės

9

Imbieras

1 valg. šaukštas (šviežiai tarkuotas)

6

Neriebus kokosų pienas

100 ml

61

Kajeno paprika

1 arb. šaukšt.

6

Ciberžolė

1 arb. šaukšt.

8

Jūros druska

1 arb. šaukšt.

0

Ryčiai „Jasmine“

200 g

640

Bazilikai

4 švieži lapai

1

Energinė patiekalo vertė (kcal) – 1 543 (1-oje porcijoje – 385).

Paruošimo būdas:

  1. Supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir vištų krūtinėles kubeliais. Sutarkuokite valgomąjį šaukštą imbiero. Visus produktus atskirai atidėkite į šalį.

  2. Įkaitinkite neriebiu kepimo aliejumi išpurkštą gilią kinišką (wok) keptuvę ir apie 5 min kepinkite raudonąjį svogūną, raudonąją saldžiąją papriką, česnako skilteles ir tarkuotą imbierą.

*Vietoj neriebaus purškiamo aliejaus taip pat tinka ir kokosų aliejus. Tačiau jis gali patiekalui suteikti lengvo saldumo.

**Vietoj gilios kiniškos keptuvės galite naudoti įprastą turimą keptuvę.

  1. Pašalinkite pomidorų odelę. Tą galite padaryti lengviau, jeigu lengvai įpjausite pomidoro galus ir juos kelias minutes palaikysite panardinę karštame vandenyje. Sudėkite luptus pomidorus į pakepintų svogūnų mišinį ir užvirinkite.

  2. Galiausiai sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir suberkite prieskonius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir supilkite kokosų pieną. Virkite 10 minučių. Į keptuvę sudėkite šparagines pupeles, gerai viską sumaišykite ir kepkite 15 minučių. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šviežių bazilikų lapelių ir tiekite kartu su virtais Jasmine ryžiais.


Vakarienės receptas: VIŠTIENOS SRIUBA SU ŠPINATAIS (4-ios porcijos)

Ingredientai

Kiekis

Energinė vertė (kcal)

Vištų krūtinėlės

200 (be kaulų ir odos)

220

Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus

2 valg. šaukšt.

240

Česakas

3 skiltelės

13

Salierai

3 stiebai

30

Špinatai

400 g

94

Šparaginės pupelės

200

62

Vyšniniai pomidorai

12

25

Jūros druska ir pipirai

 

Pagal skonį

0

Šviežias imbieras

1 valg. šaukšt.

5

Vištienos sultinys

1 kubelis

36

Vanduo

750 ml

0

Energinė patiekalo vertė (kcal) – 725 (1-oje porcijoje – 181)

Paruošimo būdas:

  1. Apibarstykite vištų krūtinėles druska ir pipirais.

  2. Nustatę vidutinę kaitrą prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite vištieną – apie 4-ias minutes kiekvieną pusę iki parudavimo.

  3. Tuomet į puodą suberkite salierus, česnaką, šparagines pupeles ir kepkite su alyvuogių aliejumi apie 7-8-ias minutes. Pagardinkite jūros druska.

  4. Į sriubos puodą sudėkite visus ingredientus. Užvirkite ir sumažinkite ugnį. Leiskite 20 minučių pavirti. Serviruodami įdėkite imbiero.


Pavakarių receptas: SUMUŠTINIS SU VIŠTIENA

„Užkąskite šio sumuštinio, jei teks ilgai laukti iki vakarienės arba jei vakare laukia intensyvi treniruotė“, – I.R.Adams.

Ingredientai

Kiekis

Energinė vertė (kcal)

Viso grūdo dalių kvietinė duona

2 riekelės

138

Vištos krūtinėlė

50 g

83

Kininis kopūstas

2 lapai

4

Pomidoras

2 griežinėliai

14

Graikiškas jogurtas

1 val. šaukšt.

12

Druska ir pipirai

Pagal skonį

0

Energinė patiekalo vertė (kcal) – 251.

Paruošimo būdas: uždėkite ant duonos riekelės salotos lapą, pusę smulkintos vištienos ir pomidoro griežinėlio, pabarstykite druska, pipirais, o tuomet ant viršaus užkrėskite graikiško jogurto. Tą patį pakartokite su antra duonos rieke.


Parengta pagal Andriaus Pauliukevičiaus ir Ilkos Rae Adams knygą „Tobulas kūnas per 100 dienų“ (184 – 213).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas