Pusryčių receptas: OMLETAS SU VIŠTIENA IR GRYBAIS
„Paprastai šį omletą ruošiu, kai turiu šiek tiek vištienos likučių. Jis puikiai tinka kai užkandis arba planuojant vėliau eiti į sporto klubą, mat didelis baltymų kiekis ilgam pasotina“, – I.R.Adams
Ingredientai |
Kiekis |
Energinė vertė (kcal) |
Kiaušiniai |
2 dideli |
147 |
Vištos krūtinėlė / Viščiukų broilerių filė kubeliai |
100 g |
110 |
Grybai |
100 g |
22 |
Svogūnų laiškai |
100 g |
24 |
Jūros druska |
Žiupsnelis |
0 |
Pipirai |
Žiupsnelis |
0 |
Energinė patiekalo vertė (kcal) – 303.
Paruošimo būdas:
-
Suplakite kiaušinius. Šviežią vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnų laiškus;
* Galite naudoti ir vištieną, likusią nuo vakarykštės dienos.
** Patogu naudoti jau supjaustytą ir susvertą viščiukų broilerių filė.
-
Neriebiu purškiamu aliejumi padenkite keptuvės dugną ir pastatykite ją nustatę vidutinę kaitrą. Vištieną į keptuvę dėkite pirmą ir kepkite, kol taps visiškai balta. Tada suberkite grybus ir svogūnus.
*Jeigu naudojate vakarykštės vištienos likučius, pirma apkepkite grybus ir svogūnų laiškus, ir tik tada dėkite vištieną.
** Vietoj neriebaus purškiamo aliejaus taip pat tinka ir kokosų aliejus. Tačiau jis gali patiekalui suteikti lengvo saldumo.
-
Į keptuvę supilkite išplaktus kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir uždenkite. Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol kiaušiniai sustandės.
Pietų receptas: VIŠTIENOS TROŠKINYS SU KARIU IR ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS (4-ios porcijos)
„Aš, galima sakyti, užauga valgydama kario patiekalus, tad jie man yra tradiciniai. Šis troškinys tikrai neaštrus, bet jei jums patinka aštrūs patiekalai, visada galite įverti daugiau Kajeno paprikų. Lėkštėje šis troškinys atrodo tiesiog nuostabiai. Mes juo mėgaujamės kartu su Jasmine arba Basmati ryžiais“, – I.A.Adams.
Ingredientai |
Kiekis |
Energinė vertė (kcal) |
Vištų krūtinėlės / Viščiukų broilerių filė kubeliai |
400 g (be kaulų ir odos) |
600 |
Pomidorai |
2 prinokę (be žievės) |
44 |
Raudonasis svogūnas |
1 |
63 |
Raudona saldžioji paprika |
1 |
43 |
Šparaginės pupelės |
200 g (šviežios arba šaldytos) |
62 |
Česnakas |
2 skiltelės |
9 |
Imbieras |
1 valg. šaukštas (šviežiai tarkuotas) |
6 |
Neriebus kokosų pienas |
100 ml |
61 |
Kajeno paprika |
1 arb. šaukšt. |
6 |
Ciberžolė |
1 arb. šaukšt. |
8 |
Jūros druska |
1 arb. šaukšt. |
0 |
Ryčiai „Jasmine“ |
200 g |
640 |
Bazilikai |
4 švieži lapai |
1 |
Energinė patiekalo vertė (kcal) – 1 543 (1-oje porcijoje – 385).
Paruošimo būdas:
-
Supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir vištų krūtinėles kubeliais. Sutarkuokite valgomąjį šaukštą imbiero. Visus produktus atskirai atidėkite į šalį.
-
Įkaitinkite neriebiu kepimo aliejumi išpurkštą gilią kinišką (wok) keptuvę ir apie 5 min kepinkite raudonąjį svogūną, raudonąją saldžiąją papriką, česnako skilteles ir tarkuotą imbierą.
*Vietoj neriebaus purškiamo aliejaus taip pat tinka ir kokosų aliejus. Tačiau jis gali patiekalui suteikti lengvo saldumo.
**Vietoj gilios kiniškos keptuvės galite naudoti įprastą turimą keptuvę.
-
Pašalinkite pomidorų odelę. Tą galite padaryti lengviau, jeigu lengvai įpjausite pomidoro galus ir juos kelias minutes palaikysite panardinę karštame vandenyje. Sudėkite luptus pomidorus į pakepintų svogūnų mišinį ir užvirinkite.
-
Galiausiai sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir suberkite prieskonius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir supilkite kokosų pieną. Virkite 10 minučių. Į keptuvę sudėkite šparagines pupeles, gerai viską sumaišykite ir kepkite 15 minučių. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šviežių bazilikų lapelių ir tiekite kartu su virtais Jasmine ryžiais.
Vakarienės receptas: VIŠTIENOS SRIUBA SU ŠPINATAIS (4-ios porcijos)
Ingredientai |
Kiekis |
Energinė vertė (kcal) |
Vištų krūtinėlės |
200 (be kaulų ir odos) |
220 |
Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus |
2 valg. šaukšt. |
240 |
Česakas |
3 skiltelės |
13 |
Salierai |
3 stiebai |
30 |
Špinatai |
400 g |
94 |
Šparaginės pupelės |
200 |
62 |
Vyšniniai pomidorai |
12 |
25 |
Jūros druska ir pipirai
|
Pagal skonį |
0 |
Šviežias imbieras |
1 valg. šaukšt. |
5 |
Vištienos sultinys |
1 kubelis |
36 |
Vanduo |
750 ml |
0 |
Energinė patiekalo vertė (kcal) – 725 (1-oje porcijoje – 181)
Paruošimo būdas:
-
Apibarstykite vištų krūtinėles druska ir pipirais.
-
Nustatę vidutinę kaitrą prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite vištieną – apie 4-ias minutes kiekvieną pusę iki parudavimo.
-
Tuomet į puodą suberkite salierus, česnaką, šparagines pupeles ir kepkite su alyvuogių aliejumi apie 7-8-ias minutes. Pagardinkite jūros druska.
-
Į sriubos puodą sudėkite visus ingredientus. Užvirkite ir sumažinkite ugnį. Leiskite 20 minučių pavirti. Serviruodami įdėkite imbiero.
Pavakarių receptas: SUMUŠTINIS SU VIŠTIENA
„Užkąskite šio sumuštinio, jei teks ilgai laukti iki vakarienės arba jei vakare laukia intensyvi treniruotė“, – I.R.Adams.
Ingredientai |
Kiekis |
Energinė vertė (kcal) |
Viso grūdo dalių kvietinė duona |
2 riekelės |
138 |
Vištos krūtinėlė |
50 g |
83 |
Kininis kopūstas |
2 lapai |
4 |
Pomidoras |
2 griežinėliai |
14 |
Graikiškas jogurtas |
1 val. šaukšt. |
12 |
Druska ir pipirai |
Pagal skonį |
0 |
Energinė patiekalo vertė (kcal) – 251.
Paruošimo būdas: uždėkite ant duonos riekelės salotos lapą, pusę smulkintos vištienos ir pomidoro griežinėlio, pabarstykite druska, pipirais, o tuomet ant viršaus užkrėskite graikiško jogurto. Tą patį pakartokite su antra duonos rieke.
Parengta pagal Andriaus Pauliukevičiaus ir Ilkos Rae Adams knygą „Tobulas kūnas per 100 dienų“ (184 – 213).