Gyvenime apie šiuos kiaušus nesu anksčiau girdėjus, bet pasirodo, jie ilgą laiką buvo populiarūs Indijos socialinių klubų scenoje, o dabar ateina į madą ir Niujorke bei Londone.
Gal tuoj ir iki mūsų ateis dėl šito straipsnio. Aš gi trendseterė. Patiekalą itin lengva pagaminti ir jam reikalingi ingredientai dažniausiai mėtosi šaldytuve.
Kaip ir visi pasaulio patiekalai, „Kejriwal“ kiaušiniai turi apie trilijoną variacijų – aš jums siūlau savąją. O po to jau eksperimentuokite su skirtingais pipirais ar paprikomis, putpelių kiaušiniais, crème fraîche ir kitais pribumbasais.
Ingredientai:
- tarkuotas čederio sūris;
- 1 riekė baltos forminės duonos (šiaip tai kiekius žiūrėkite mano nuotraukose; juk tam ir fotkinu, kad mažiau rašyti reikėtų);
- šaukštelis garstyčių;
- gabaliukas sviesto;
- 1 vištos kiaušinis;
- šiek tiek smulkiai pjaustytos paprikos;
- keletas plonų aitriųjų paprikų (čili pipiro) griežinėlių;
- kalendra;
- nedaug smulkiai pjaustyto svogūno;
- kečupas patiekimui (nebūtina, bet man labai tiko)
Gaminimas:
- Svieste keptuvėje iš abiejų pusių apkepiname duoną. Vieną pusę patepame garstyčiomis.
- Indelyje kartu sumaišykite sūrį, papriką, čili pipirą, svogūną ir kalendrą. Visa tai uždėkite ant jau paruoštos duonos su garstyčiomis. Beliko šį spalvotą kalną įmest orkaitėn su vėjeliu. Išimti sūriui išsilydžius.
- Iškepti kiaušinį. Turbūt nereikia pasakoti, kaip tas daroma?
- Kiaušinį uždėti ant sumuštinio. Valgyti. Skanaus!