Figos
Figos yra neįtikėtinas skaidulų šaltinis, padedantis išlaikyti sotumo jausmą. Figų, kaip užkandžių pasirinkimas, padės suvalgyti mažiau ir greičiau sudeginti riebalus. Figos yra puiki išeitis, kai norite ko nos saldaus, bet negalite sau leisti valgyti produktų, kurių sudėtyje yra daug cukraus. Užteks krimsti sausainius – rinkitės šviežias ar džiovintas figas.
Pupos
Kupinos tirpių maistinių skaidulų pupos skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi virškinimo trakte. Jei nusibodo ruošti pupas garnyrui, suvalgykite pupų dienos normą naudodami jas kepiniams: pyragams ir keksiukams.
Saldymedžio šaknis
Pamirškite saldumynus ir pasinaudokite saldymedžio šaknies teikiama nauda. Saldymedžio šaknis stabdo fermentų, kurie stimuliuoja riebalų kaupimą, veiklą ir padeda kontroliuoti potraukį riebiam maistui.
Arbūzas
Arbūzai didina aminorūgščių kiekį organizme ir gerina medžiagų apykaitą. Kadangi arbūzo sudėtyje yra daug vandens, jums niekada negrės dehidratacija. 200 gramų arbūzo per dieną – viskas, ko reikia, kad pradėtumėte deginti riebalus. Arbūzą valgykite vieną arba susitrinkite tirštą jo kokteilį.
Pistacijos
Pistacijose yra daugybė skaidulų, baltymų ir sveikų riebalų. Visa tai padeda išlikti sočiam ir nepersivalgyti. Iš lėto mėgaukitės sauja pistacijų kai kur nors skubate.
Kedro riešutai
Šie riešutai yra kupini nesočiųjų riebalinių rūgščių. Kedro riešutai padės greitai deginti kalorijas netgi tada, kai nesate fiziškai aktyvus. Kramsnokite su saiku: po du valgomuosius šaukštus tris kartus per savaitę.
Parengė Kamilė Matusevičiūtė