Klasikinė prancūziška dieta: per 2 savaites – iki 8 kg

Ji gana skurdi, todėl veikiausiai tinkama bus kaip tik dabar, per karščius, kai nieko nesinori valgyti, o tik gerti skysčių.
Dieta.
Dieta. / Fotolia nuotr.

Dietos kaloringumas? Ne daugiau kaip 1 500 kcal per dieną. Trūkstamų riebalų ir angliavandenių organizmas „skolinasi“ iš sukauptų riebalų.

Prieš prancūziškos dietos pateikimą visgi norėtųsi jums priminti keletą paprastų Mireille Guiliano patarimų, išdėstytų jos parašytoje knygoje „Kodėl prancūzės nestorėja. Valgymo malonumo paslaptys“: valgyti būtinai reikia lėtai, į valgymo procesą žiūrėti kaip į rimtą ritualą ir gerti pakankamai vandens.

Taip pat skaitykite: Dukano dieta: mitybos planas, pasižymintis ilgalaikiu poveikiu

Šie elementarūs pastebėjimai tikrai pravers laikantis mažai kalorijų turinčios prancūziškos dietos, tinkančios tik ypač disciplinuotiems  žmonėms – juk maitintis tektų pagal specialiai net dviem savaitėms sudarytą valgiaraštį!

Dietos kaloringumas? Ne daugiau kaip 1 500 kcal per dieną. Trūkstamų riebalų ir angliavandenių organizmas „skolinasi“ iš sukauptų riebalų. Tad per 14 dienų galite palengvėti  kone 8 kilogramais.

Kas dominuos lėkštėje? Neriebi mėsa, žuvis, paukštiena, kiaušiniai, pieno produktai, vaisiai ir daržovės, skrebučiai. O štai alkoholis, cukrus, druska, konditerijos gaminiai – tabu.

Dietos trukmė? Dvi savaitės.

Prancūziškos dietos ypatumai? Bet kokios dietos išvakarėse geriau pasitarti su gydytoju. Prancūziška dieta – ne išimtis. Ypač jei turite problemų dėl skrandžio, inkstų ir širdies. Taip pat šios dietos nerekomenduojama laikytis žmonėms, kurie neseniai sirgo lėtinėmis ligomis arba šiuo metu yra sveikimo kelyje, nes prancūziškos dietos  negalime pavadinti idealiai subalansuota. Jei visgi sumanysite pakartoti „prancūzišką pamoką“, tuomet reikalo imkitės ne anksčiau kaip po pusės metų.

Dviejų savaičių prancūziškos dietos meniu

1 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava.
Pietūs: salotos iš pomidoro, 2 kietai virtų kiaušinių ir poros salotų lapų.
Vakarienė: salotos iš 100 g neriebios virtos mėsos (jautienos) ir kelių salotų lapų.

2 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava ir riekelė skrudintos duonos.
Pietūs: 100 g virtos jautienos.
Vakarienė: salotos iš 100 g virtos dešros ir kelių salotų lapų.

3 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava ir riekelė skrudintos duonos.
Pietūs: vidutinio dydžio morka, kepta ant augalinio aliejaus, pomidoras ir mandarinas.
Vakarienė: salotos iš 100 g virtos dešros, 2 kietai virtų kiaušinių ir poros salotų lapų.

4 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava ir riekelė skrudintos duonos.
Pietūs: vidutinio dydžio morka, 100 g sūrio, kiaušinis.
Vakarienė: vaisiai ir stiklinė kefyro.

5 DIENA

Pusryčiai: vidutinio dydžio šviežia morka su ką tik išspaustomis vienos citrinos sultimis.
Pietūs: pomidoras ir 100 g virtos žuvies.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos.

6 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava.
Pietūs: 100 g virtos vištienos ir keli salotų lapai.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos.

7 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta žalioji arbata.
Pietūs: 100 g virtos jautienos, apelsinas.
Vakarienė: 100 g virtos dešros.

8 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava.
Pietūs: salotos iš pomidoro, 2 kietai virtų kiaušinių ir kelių salotų lapų.
Vakarienė: salotos iš 100 g neriebios virtos mėsos (jautienos) ir poros salotų lapų.

9 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava ir riekelė skrudintos duonos.
Pietūs: 100 g virtos jautienos.
Vakarienė: salotos iš 100 g virtos mėsos ir poros salotų lapų.

10 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava ir riekelė skrudintos duonos.
Pietūs: vidutinio dydžio morka, kepta ant augalinio aliejaus, 100 g sūrio, apelsinas.
Vakarienė: salotos iš 100 g virtos dešros, 2 kietai virtų kiaušinių ir kelių salotų lapų.

11 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava ir riekelė skrudintos duonos.
Pietūs: vidutinio dydžio šviežiai nuskusta morka, 100 g sūrio, kiaušinis.
Vakarienė: vaisiai ir stiklinė kefyro.

12 DIENA

Pusryčiai: vidutinio dydžio morka su šviežiai išspaustomis vienos citrinos sultimis.
Pietūs: pomidoras ir 100 g virtos žuvies.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos.

13 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava.
Pietūs: 100 g virtos vištienos ir keli salotų lapai.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos.

14 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta žalioji arbata.
Pietūs: 100 g virtos jautienos ir mandarinas.
Vakarienė: 100 g virtos dešros.

Įsidėmėkite! Prancūziška dieta nepateikia kažkokių ypatingų skysčių vartojimo apribojimų. Galima mėgautis ir negazuotu mineraliniu vandeniu, ir įvairių rūšių arbatomis, ir kava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų