Pakepinti ar virti produktai netenka dalies vitaminų – vieni daugiau, kiti mažiau. Kokie produktai netenka daugiausia maistingų medžiagų, jeigu mes juos termiškai apdorojame? Štai jums kuklus sąrašas:
Burokėliai
Ši šakninė daržovė – tai neišsenkantis folinės rūgšties šaltinis. Tačiau visas naudingumas sumažėja iki 30%, jei burokėlius norime valgyti virtus.
Pomidorai
Juose yra itin daug magnio ir cinko, tačiau jei pomidorus termiškai apdorojame, šie praranda 90–100% savo naudingumo, taigi, tampa beverčiai.
Saldžiosios paprikos
Juose gausu vitamino C. Žinoma, tai gera naujiena, o bloga ta, kad netgi minimalus virimas ar kepimas šių daržovių naudingumą sumažina keturis kartus.
Česnakai
Žalias česnakas turi vitamino C, PP, taip pat B grupės vitaminų ir cholino. Jei jį virsime ar kepinsime, tai naudos jau nebesitikėkime.
Brokoliniai kopūstai
Dėl brokolių nėra taip viskas blogai, kaip su kitais produktais, tačiau vis tiek derėtų pagalvoti, kokius juos norite valgyti. Žaliame brokolyje yra vitamino C, PP, B grupės vitaminų. Teriškai apdorodami daržovės naudingumą sunažinate 40%.
Imbieras
Žalias imbieras taip pat yra naudingų medžiagų šaltinis. Jame gausu vitamino A, C, B1, B2. Jei imbierą virsime ar kepsime, tai apie tą išvardintą jo naudą galime ir pamiršti.