Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 06

Kraujavimas valantis dantis savaime nepraeis: ką rimto jums nori „pasakyti“ jūsų dantenos?

Neretai žmonės nežymius sveikatos negalavimus yra linkę ignoruoti. Jei jie aplanko tik periodiškai, tikimybė, kad kreipsis pas medikus – dar mažesnė. Vis tik, kone kiekvienos srities gydytojas galėtų įvardinti bent po kelis simptomus, kuriuos galėtume pavadinti „slapukais“. Iš pažiūros atrodo nekalti, o iš tiesų gali signalizuoti apie rimtas bėdas. Manodaktaras.lt platformoje konsultuojanti odontologė Greta Endriulaitytė būtent taip atsiliepia apie „nekaltus“ dantenų pakraujavimus ir neva mažas dantų skylutes.
Dantys
Dantys / 123RF.com nuotr.

– Iš pradžių, gal galėtumėt trumpai įvertinti – ar ateinančių pacientų būklė, nors jiems ir atrodo nebloga, iš tiesų – prastoka? O gal vis tik situacija su burnos higiena yra normali?

– Situacija, manau, galėtų būti tikrai geresnė, nes kai ateina mokyklinio amžiaus vaikas ir visi dantys būna sveiki – tai maloniai nustebina. Jeigu dalykai, kurie iš esmės turėtų būti norma, stebina, vadinasi, situacija galėtų būti geresnė. Neseniai 15min portale buvo publikuotas interviu su gydytoja, vaikų odontologe Vilma Brukiene. Jame ji vaizdžiai paminėjo, kad apie 60 proc. vaikų į pirmą klasę ateina jau turėdami sugedusių dantų, o 90 proc. mokinių baigia mokyklą turėdami dantų problemų. Skaičiai tokie, kuriuos tikrai būtų galima gerinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas