Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraujospūdžio matuokliai: kodėl turi turėti kiekvienas?

Kraujospūdžio matuokliai, yra būtinas daiktas kiekvieno namuose ir gali būti net ir puikia dovana. Juk rūpintis savo ir artimųjų sveikata yra ypač aktualu, o širdies problemos yra viena iš dažniausių ir rimčiausių sveikatos problemų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tad pabandykime apžvelgti, kodėl šie įrenginiai yra tokie svarbūs.
Kraujospūdžio matuokliai: kodėl turi turėti kiekvienas?
Kraujospūdžio matuokliai: kodėl turi turėti kiekvienas? / Unsplash nuotr.

Kodėl verta turėti kraujospūdžio matuoklį?

Gydytojai rekomenduoja savo kraujospūdį bent kartą į dvi savaites pasimatuoti kiekvienam žmogui, kuriam yra 35 ar daugiau metų. Taip, ši procedūra yra nemokamai atliekama daugelyje vaistinių, tačiau matuoklio turėjimas asmeninėje vaistinėlėje leis pasimatuoti kraujospūdį tiesiog namuose, darbe ar netgi kelionėje, nepriklausomai nuo paros laiko.

Tai gali padėti ne tik nustatyti aukšto kraujo spaudimą (kuris paprastai kyla dėl kitų sveikatos problemų), bet ir stebėti vaistų, mažinančių kraujospūdį, veiksmingumą, padėti žmonėms, jau sergantiems tam tikromis širdies ligomis.

Vienas iš privalumų turint kraujospūdžio matuoklį namuose, kraujospūdį galėsite matuotis kelis kartus į dieną ir kasdien, tad jeigu turite tam tikrų sveikatos problemų, ilgainiui galėsite nustatyti, kokie veiksniai turi įtaką jūsų kraujospūdžiui.

Kuo skiriasi matuokliai?

Net ir pigiausi kraujospūdžio matuokliai nustato sistolinį ir diastolinį kraujo spaudimą bei aptinka širdies ritmo sutrikimus, daugelis jų taip pat išveda visų atmintyje saugomų rezultatų vidurkį ir gali aptikti aritmiją, taip palengvindami rezultatų stebėjimą. Tad jeigu neieškote ko nors įmantraus, jums puikiai tiks ir pigiausi „MEDISANA BU 510“, „MEDISANA BU-90E“.

Brangesni įrenginiai gali saugoti kelių žmonių rezultatus, taip pat dažnai turi švelnesnio matuoklio oro pripūtimo technologijas. Pavyzdžiui, „MICROLIFE BPB 3 COMFORT“ palaiko „Comfort+“ oro pripūtimo technologiją, leidžia duomenis analizuoti savo kompiuteryje ir leidžia matuoti bei saugoti duomenis net 2 žmonėms.

Kai kurie matuokliai naudodami Bluetooth belaidį ryšį gali prisijungti prie jūsų išmaniojo telefono. Pigiausias tokį funkcionalumą turintis prietaisas yra „MEDISANA BU 540“, o prie kiek brangesnių prietaisų priskiriami „MICROLIFE BPB2 BASIC“, „OMRON M2 Basic“, „MEDISANA BU 530“, „BEURER BM55“ ir „BEURER BC85“ turi ne tik Bluetooth funkcionalumą, bet ir patogesnę vartotojo sąsają bei prieš tai minėtas galimybes: komfortabilaus oro pripūtimo technologijas, duomenų saugojimą ir analizę keliems žmonėms ir t.t.

Na, o tokie įrenginiai kaip „Beurer BM95“ yra ypač aukštos klasės ir turi ne tik kraujospūdžio matavimo galimybę, bet ir specialų EKG matuoklį, leidžiantį tiesiog namuose sukurti elektrokardiogramą. Be abejo, visus gautus duomenis galima analizuoti tiesiog savo telefone, naudojant „beurer CardioExpert“ programą.

Matuoklį pasirinkti nėra sunku

Skirtingai nei daugelį kitų medicinos prietaisų, kraujospūdžio matuoklį pasirinkti galima vos per kelioliką minučių. Tereikia pagalvoti, kiek žmonių šį įrenginį naudos, ar jis bus naudojamas kelionėse (nuo to priklauso pasirenkamo aparato dydis) ir, žinoma, būtina pasvarstyti, ar reikalingos papildomos funkcijos.

Didžioji dalis rinkoje esančių matuoklių yra riešiniai arba žasto tipo. Riešo tipo matuokliai yra kompaktiškesni ir dažnai pigesni, tačiau jie tinka ne visiems. Pavyzdžiui, vyresniems žmonėms jų rinktis nereikėtų, kadangi kartu sensta ir kraujagyslės ir ant riešų matuojami kraujospūdžio rezultatai gali būti mažiau tikslūs. Tad norintiems didžiausio tikslumo arba vyresniems rekomenduojama rinktis žasto tipo matuoklius, o norintiems kompaktiško įrenginio, galima įsigyti ir riešinio tipo kraujospūdžio matuoklį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas