„Tai, ką ir kaip valgome turi didelę įtaką bendrai mūsų savijautai, nuotaikai ir netgi išvaizdai. Jei organizmui trūksta naudingų maistinių medžiagų, apie tai išduos ne tik suprastėjusi savijauta, bet ir papilkėjusi ar išsausėjusi oda, susilpnėję plaukai ir nagai. Tai vienas iš organizmo siunčiamų ženklų, jog mūsų mityba nepilnavertė ir reikėtų peržiūrėti savo valgymo įpročius ir šaldytuvo turinį“, – sako K.Ivanova.
Merginoms ir moterims, norinčioms džiaugtis puikia išvaizda ji pataria nepamiršti valgyti daugiau šviežių daržovių ir vaisių. Ypač avokadų, morkų, kuriuose gausu organizmui ir grožiui naudingų medžiagų, padedančių puoselėti natūralų odos ir plaukų grožį, kartu mitybą papildant ir organizmui naudingomis grūdinėmis kultūromis, pavyzdžiui sezamo sėklomis, taip pat riešutais.
Paklausta apie jos pačios mitybos režimą, K.Ivanova atvirauja, jog jau kelerius metus nebevalgo mėsos. Dėl to jos racione svarbią vietą užima įvairios šviežios daržovės ir vaisiai, taip pat žuvis, grūdinės kultūros. „Stengiuosi kasdien laikytis subalansuoto mitybos režimo – valgyti dažnai, bet nedideliais kiekiais ir žinoma atidžiai rinktis tai, ką valgau. Į savo pirkinių krepšelį stengiuosi dėti daugiau šviežių daržovių, vaisių, žuvies, įvairių jūros gėrybių. Be to, maistą dažnai gaminu namuose“, – pasakoja K. Ivanova.
Pasak jos, svarbu nepraleisti ne tik pagrindinių dienos valgymų – t. y. pusryčių, pietų ir vakarienės, bet ir nepamiršti sveikų užkandžių tarp jų. Atlikėja atvirauja, kad jos automobilio daiktadėžėje visada galima rasti vaisių, pavyzdžiui, obuolį ar bananą, mat dažnai dėl įtemptos dienotvarkės užkandžiauti tenka kelionių metu.
„Šiuo metu labai mėgstu avokadus, tačiau užkandžiui dažnai renkuosi ir bananus. Tai skanus ir sotus vaisius, kurį galima valgyti tiek šviežią, tiek naudoti įvairių sveikų kokteilių gamybai. Pavyzdžiui, virtuviniu trintuvu sutrinti bananą ir sumaišyti su šiek tiek kefyro ir arbatiniu šaukšteliu aviečių uoginės“, – pasakoja atlikėja.
Kaip pati sako, jos diena dažniausiai prasideda nuo puodelio kavos su varškės sūreliu ir lengvų, bet maistingų pusryčių, kuriems tradiciškai renkasi įvairių grūdų košes ar omletą. „Vienas mėgstamiausių mano pusryčių receptų itin paprastas – tai paskrudinta duonelė su šviežiu avokadu ir Chia sėklomis, kurią dar galima pagardinti keliais lašais citrinų sulčių. Ir skanu, ir maistinga“, – paprastu rytmečio receptu dalinasi atlikėja. Tuo tarpu pietums stengiasi rinktis įvairesnį maistą – porciją žuvies su daržovėmis, šiltos sriubos ar įvairių daržovių salotų.
K.Ivanova atkreipia dėmesį, jog reikėtų nepamiršti ir vakarienės, kuriai pataria rinktis lengviau virškinamą vakarui tinkantį maistą, pavyzdžiui, daržovių salotas.
Kampanija „Penki per dieną“
Primename, kad Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja kiekvienam žmogui per dieną suvalgyti 400 g vaisių ir daržovių – maždaug penkias saujas. Tai daryti skatina ir pasaulyje ne vieną dešimtmetį vykstanti kampanija „Penki per dieną“, prieš kelis metus ir Lietuvoje. Kampanija „Penki per dieną“ yra pagrindinė programos „Europos Sąjungos kilmės vaisių ir daržovių žinomumo didinimas Lietuvoje“ priemonė. Kampanijos tikslas – paskatinti mūsų šalies gyventojus gyventi sveikai ir suvalgyti per dieną bent penkis Europos Sąjungoje užaugintus šviežius vaisius ar daržoves.