Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Krūties vėžiu serganti Lina: diagnozė suvienijo mūsų šeimą

Nors onkologiniai susirgimai kasmet paliečia nemažai šeimų, neretai pacientų istorijos lieka už uždarų durų. Šį kartą duris atverti sutiko Lina Rudienė, serganti krūties vėžiu – moteris dalijasi istorija, kaip ši rūsti diagnozė suvienijo jos šeimą.
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka / „Supportan“ nuotr.
Temos: 2 Mityba Vėžys

Linai krūties vėžys diagnozuotas dar 2012-aisiais, tačiau praėjusiais metais ši liga suagresyvėjo ir jau su metastazėmis vėl sugrįžo į jos gyvenimą.

„Pernai pasijutau blogai, pradėjo kristi svoris, gydytojai aptiko metastazes kauluose, plaučiuose ir kepenyse. Man buvo paskirtas biologinis gydymas – tabletėmis ir injekcijomis į pilvo raumenį kas keturias savaites. Taip jau gydausi metus ir mano būklė ženkliai pagerėjo – nepalyginsi sveikatos rodiklių prieš metus ir dabar“, – sako pašnekovė.

Sustiprėti padėjo mityba

Pasak pacientės, šiuo laikotarpiu sustiprėti labai padėjo prieš metus išbandytas medicininės paskirties gėrimas „Supportan“.

„Kadangi visiškai praradau apetitą, nenorėjau valgyti, o mano svoris pradėjo kristi, nusprendžiau išbandyti medicininės paskirties gėrimus. Galvojau, reiktų atstatyti organizmą, o šitie gėrimai yra labai maistingi ir pripildyti vitaminų. Be to, man labai patinka kapučino skonis – tai mano mėgstamiausia kava. Dar pasišaldau gėrimą šaldytuve – tada dar skaniau jį gurkšnoti. Bet svarbiausia, kad jo išgėrusi jaučiuosi soti, pajuntu, kad turiu daugiau energijos, o man jos labai reikia vis dar trunkančiam biologiniam gydymui. Kai sveikata buvo itin pablogėjusi, vartojau jį ištisas 10 dienų, kaip ir rekomenduojama. O dabar išgeriu bent po vieną buteliuką per savaitę“, – dalijasi L.Rudienė.

„Supportan“ medicininės paskirties gėrimuose yra daug baltymų, angliavandenių, riebalų, omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų, skaidulinių ir mineralinių medžiagų. Jie padeda išvengti arba atstatyti mitybos nepakankamumą, kurį parodo paciento normos ribos nesiekiantis kūno masės indeksas (KMI) ir kūno svorio sumažėjimas per trumpą laikotarpį.

Liga suvienijo šeimą

Lina prisimena, kai pirmą kartą išgirdo krūties vėžio diagnozę – tuomet, prieš 10 metų, ji nejautė didelės baimės, tiesiog žinojo, kad reikia gydytis.

„Gavau chemoterapiją, kurią labai sunkiai toleravau. Taip pat radioterapiją. Viską atlaikiau ir būklė palaipsniui stabilizavosi. Tačiau išgirdus apie ligos sugrįžimą, mane, galima sakyti, užklupo depresija – nenorėjau nieko matyti, su niekuo šnekėti. Šį laikotarpį ištverti man padėjo šeimos nariai“, – teigia ji.

Moteris pasakoja, kad artimieji ją labai palaiko, padeda, nepalieka vienos – tiek dvi dukros, tiek vyras.

„Kas liečia ligą – nemėgstu labai į ją gilintis, aš stengiuosi gyventi. Mes ir taip buvome artimi, bet dabar, po ligos sugrįžimo, ypatingai“, – pažymi L.Rudienė.

Ji pasakoja daug keliaujanti su vyru, aplankanti Vilniuje gyvenančią dukrą, bendraujanti su anūke. Lina pripažįsta, kad veiklos netrūksta.

„Turime sodą, einame pasivaikščioti, skaitau, mezgu anūkei, net neturiu laiko eiti ilgiau pamiegoti – tiek yra veiklos. Aš vis prisigalvoju kažką, kad nepultų negatyvios mintys ir neturėčiau laiko depresuoti. Be to, aš dar į darbą einu“, – aiškina ji.

Patarimas kitiems – gyventi

Linos teigimu, onkologinėmis ligomis sergančius šeimos narius turintys žmonės turėtų žinoti, kad jiems labai reikia palaikymo, būtina sergantiems artimiesiems padėti, bet nereikia su jais kartu sėdėti ir liūdėti.

„Žinoma, ir pačiam sergančiajam būtina stengtis vyti šalin neigiamas mintis ir galvoti, kad aš gyvenu, aš gyvensiu, kad aš noriu gyventi. Kartais užeina tokios mintys, kad rankas nuleisiu, nieko nenoriu, bet reikia sau pasakyti – ne, reikia gydytis, kovoti, gyventi. Mums taip skirta, todėl turime tai išgyventi. Taip galvojant ir gyvenimas taps pilnavertiškesnis. Patariu nepasiduoti ir kovoti. Žinoma, reikia gydytis, valgyti, stiprinti savo organizmą visomis įmanomomis priemonėmis“, – patarimus dalija pašnekovė.

Ji priduria, kad reikia nepamiršti mėgautis kasdienybe, pavyzdžiui, kartu su šeima gaminti maistą, visiems susiburti prie vieno stalo, gyventi taip, kad net kartais pamirštum, kad turi ligą ir gydaisi.

Specialios medicininės paskirties gėrimą „Supportan“ vartoti prižiūrint sveikatos priežiūros specialistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas