Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lazerinė regos korekcija klinikoje „Naujas regėjimas“ – tikslumo ir saugumo standartas

Tiksli akių ligų diagnostika ir parinktas veiksmingas gydymas lemia lazerinės regos korekcijos rezultatą. Tam reikalingi nauji metodai, aukštosios technologijos ir, žinoma, moderni įranga. Ji skirstoma pagal technologijų sudėtingumą, saugumo lygmenį ir naujovių pritaikymą, kalbant ir apie technologijas, ir apie oftalmologijos pažangą. Akių ligų klinikoje „Naujas regėjimas“ lazerinė regėjimo korekcija atliekama moderniu Vokietijoje pagamintu lazeriu.
Lazerinė regos korekcija klinikoje „Naujas regėjimas“ – tikslumo ir saugumo standartas
Lazerinė regos korekcija klinikoje „Naujas regėjimas“ – tikslumo ir saugumo standartas / Naujas regėjimas nuotr.

Tiksli diagnostika lemia gydymo sėkmę

Siekiant išspręsti pacientų regėjimo problemas, reikalinga ne tik moderni medicinos įranga, bet ir patyrusi gydytojų oftalmologų komanda. Kelias į sėkmingą gydymą prasideda nuo ypač tikslaus paciento regėjimo įvertinimo, identifikuojant individualius akies sandaros ypatumus. Tam naudojama speciali diagnostinė įranga.

Turbūt kiekvienas mūsų esame buvę pas oftalmologą ir žinome, su kokia medicinos įranga atliekama įprasta akių diagnostika poliklinikose. Panašūs prietaisai naudojami ir optikose, kuriose specialiu aparatu matuojamas paciento regėjimo aštrumas ir parenkami reikalingi akiniai. Tačiau tai yra tik bazinis akių diagnostikos lygmuo.

Genius pro
Genius pro

Klinikoje „Naujas regėjimas“ taikomos šios standartinės akių diagnostikos procedūros:

Paciento apklausa, kurios metu išsamiai aptariamos regėjimo problemos ir akių ligos, bendra paciento sveikatos būklė, išsiaiškinami nerimą keliantys simptomai, susiję su regos funkcija. Taip pat svarbu aptarti, ar yra veiksnių, susijusių su paciento darbo specifika ar gyvenimo būdu, kurie gali lemti regėjimo sutrikimus.

Regėjimo patikrinimas, naudojant lentelę.

• Paciento akių apžiūra su refrakcijos įvertinimu.

Binokulinio matymo patikrinimas.

Priekinio akies segmento ir išorinių akies dalių apžiūra, įskaitant vokus, blakstienas, junginę, ašarų plėvelę, rageną, priekinę kamerą.

Akipločio tyrimas.

Tonometrija. Tonometras pučia oro srovę į rageną ir matuoja akispūdį. Šio matavimo duomenys naudojami, vertinant paciento riziką susirgti glaukoma ar kitomis akių ligomis, pav., tinklainės atšoka.

Tačiau dažnai nepakanka įprastos akių diagnostikos, todėl klinikoje „Naujas regėjimas“ naudojami papildomi metodai ir aparatai, padedantys tiksliau įvertinti paciento akių būklę:

  • Priekinio akies segmento vizualinė diagnostika (ragenos forma ir storis, natūralus lęšiukas, lot. Oculus Pentacam);
  • Akies tinklainės OKT – optinė koherentinė tomografija (tiksliai išmatuojamas regos nervo diskas, tinklainės sluoksniai ir jų storis).
  • Kiti diagnostiniai tyrimai (skiriami pagal poreikį konkrečiam pacientui).

Akių ligų diagnozavimą sudaro keli etapai, kurių metu naudojami specialūs įrenginiai ir aparatai, sujungti į vieną bendrą sistemą, todėl visas diagnostikos procesas atliekamas per vieną apsilankymą.

Jeigu pacientas serga (arba įtariama, kad serga) ligomis, kurios gali turėti įtakos jo regėjimo funkcijai ar dėl kurių gali atsirasti tam tikrų apribojimų, gydant bei parenkant regos korekcijos metodą, klinikos „Naujas regėjimas“ oftalmologai nukreipia jį pas tos srities gydytoją specialistą papildomiems tyrimams.

Nuodugni bei kokybiška paciento akių būklės ir regėjimo funkcijos diagnostika, atsižvelgiant į individualias savybes ar esamas gretutines ligas, yra būtina, norint parinkti tinkamą gydymą, o operuojant užtikrina lazerio veikimo tikslumą, kad būtų pasiektas optimalus regėjimo rezultatas.

Naujas regėjimas nuotr./Lazerinė regos korekcija klinikoje „Naujas regėjimas“ – tikslumo ir saugumo standartas
Naujas regėjimas nuotr./Lazerinė regos korekcija klinikoje „Naujas regėjimas“ – tikslumo ir saugumo standartas

Klinikoje įdiegtas modernus lazeris

Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“ įdiegtas 2023 m. modelio lazeris laikomas vienu greičiausių eksimerinių lazerių pasaulyje. Jo naudojimas garantuoja maksimalų lazerinės regėjimo korekcijos tikslumą ir saugumą. Operacijos šio lazerio technologija „StreamLight“ atliekamos be jokio instrumentų sąlyčio su akimi. Paciento akis veikiama tik lazerio spinduliu. Klinikos oftalmologai šiuo lazeriu atlieka regos korekcijas, esant miopijai (trumparegystei), hipermetropijai (toliaregystei) ir astigmatizmui. Šios operacijos padeda pacientams susigrąžinti gerą regėjimą netgi esant didelėms refrakcijos ydoms.

Itin mažas lazerio spindulio profilis ir daugiamatė žvilgsnio sekimo funkcija užtikrina operacijos tikslumą, o Perfect Pulse™ technologija garantuoja precizišką lazerio valdymą. Įrenginys naudoja pritaikytą gydymo platformą.

Tačiau ką šio lazerio charakteristikos reiškia pacientams, kurie nėra susipažinę su technine proceso puse ir neišmano specialios terminijos? Trumpai tariant, klinikoje „Naujas regėjimas“ lazerinė regėjimo korekcija moderniu lazeriu atliekama tiksliai ir saugiai, o regos rezultatai po operacijos priartinami prie fiziologinės normos.

Lazerinės regėjimo korekcijos tikslumą ir saugumą lemia keli kriterijai:

  1. Naudojama operacijos įranga yra visiškai saugi žmogaus organizmui.
  2. Apsauga nuo atsitiktinio lazerio spindulio poveikio akies sritims, kurios nėra specialiai parinktos chirurginiam poveikiui.
  3. Apsauga nuo galimos infekcijos ir (arba) svetimkūnių patekimo į žaizdą.

Klinikoje naudojamas vokiškas lazeris užtikrina operacijos saugumą visais šiais išvardintais aspektais.

Bendrą lazerio poveikio saugumą užtikrina jo technologinės charakteristikos. Gamintojas kruopščiai testuoja ir išbando kiekvieną įrenginį, prieš pateikdamas jį rinkai. Lazerių saugumą naudojimui medicinoje patvirtina reikalingi sertifikatai, o dirbti su tokiais įrenginiais leidžiama tik kvalifikuotiems gydytojams, turintiems lazerinės regėjimo korekcijos specializaciją. Chirurgai įgyja specialią kvalifikaciją, leidžiančią dirbti su šia įranga, ir turi pakankamai patirties, naudojant tokias lazerines sistemas regėjimo korekcijos operacijoms.

Antrasis saugumo kriterijus – apsauga nuo atsitiktinio lazerio spindulio poveikio – taip pat susijęs su lazerio veikimo tikslumu, lemiančiu ir regos korekcijos rezultatą. Rizika, kad lazerio spindulys pataikys „ne ten, kur reikia“, neramina daugelį pacientų. Žmonės klinikoje dažnai teiraujasi, kas nutiks, jei operacijos metu jie netyčia nukreips žvilgsnį į šoną? Būtent tokios abejonės neretai priverčia atidėlioti operaciją arba visai jos atsisakyti. Tačiau pacientai turi žinoti, kad tikimybė, jog lazeris nukryps nuo savo trajektorijos, dabar yra lygi nuliui.

Operuojant uždedami vokų plėtikliai, neleidžiantys žmogui mirksėti, ir jo prašoma visada žiūrėti tiesiai į šviesos tašką, nenukreipiant žvilgsnio į šoną. Pacientai baiminasi, kad gali nevalingai pajudinti akis. Tačiau tokiems būkštavimams nėra jokio pagrindo. Klinikoje „Naujas regėjimas“ naudojamas lazeris labai tiksliai fokusuoja spindulį ir neleidžia jam nukrypti nuo programos nustatytos trajektorijos. Nevalingi akių judesiai operacijos metu nekelia jokios rizikos, nes medicinos įranga stebi paciento akių judėjimo trajektoriją 500 kartų per sekundę dažniu, taigi ji fiksuoja bet kokį, net ir patį mažiausią akies nukrypimą nuo reikiamos padėties. Visi akies mikrojudesiai kompensuojami, keičiant lazerio spindulio kryptį, o tuo momentu, kai paciento akis staiga padaro reikšmingą nevalingą judesį į šoną, lazerio spindulio veikimas sustoja. Stotelė išsijungia ir pradeda veikti tik vėl ją įjungus, todėl operacijos metu jūsų akims niekas negresia.

Naujas regėjimas nuotr./Lazerinė regos korekcija klinikoje „Naujas regėjimas“ – tikslumo ir saugumo standartas
Naujas regėjimas nuotr./Lazerinė regos korekcija klinikoje „Naujas regėjimas“ – tikslumo ir saugumo standartas

Klinikos „Naujas regėjimas“ lazeris lengvai užtikrina ir trečiąjį minėtą saugumo kriterijų – apsaugą nuo galimos infekcijos ir (arba) svetimkūnių patekimo į žaizdą. Lazerinės regos korekcijos operacija yra bekontaktė, kurios metu akis neliečiama jokiais instrumentais, tik lazerio spinduliu.

Dar vienas Vilniaus klinikoje įdiegto lazerio privalumas – didelis greitis, todėl jis gali koreguoti regėjimo aštrumą viena dioptrija vos per 1,4 sekundės! Ši ypatybė žymiai sutrumpina operacijos laiką. Visos šios lazerio savybės leidžia klinikos pacientams pasiūlyti labai tikslų ir saugų regėjimo atkūrimo būdą, esant skirtingiems regos sutrikimams.

Daugiau informacijos apie kliniką „Naujas regėjimas“ rasite internete adresu www.eyes.lt arba nuo pirmadienio iki šeštadienio klinikos informacijos ir registracijos centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas