„Aš siūlyčiau žaliuosius kokteilius. Tai yra labai paprasta. Išeikite į lauką, švarioje vietoje pasirinkite garšvos, kiaulpienės, dilgelės lapų. Tiesiog įmeskite į plaktuvą, įdėkite bananą ar obuolį ir vieną valgį antrojo dienos pusėje pakeiskite tuo žaliuoju kokteliu“, – Žinių radijo laidoje „Prie pietų stalo“ sakė A.Žvirblienė.
Be to, ji pataria ir pavalyti kraują, kas esą ypač reikalinga pavasarį, naudojant dilgėles, medetkas ir kraujažoles. „Medetkos, kraujažolės dabar nežydi – teks nusipirkti vaistinėje, o dilgėlių galite prisirinkti patys. Vienas valgomasis šaukštas užpilamas stikline verdančio vandens, palaikoma 15 minučių, prakošiama ir išgeriama – ryte ar vakare, nesvarbu, viena stiklinė per dieną“, – kalbėjo liaudies medicinos žinovė.
Pasak jos, valgyti reikėtų kas tris valandas, o visas valgis turi tilpti į rieškutes.
„Be to, iš lovos rytais visada lipkite tik dešine koja. Tai atrodo juokinga, bet iš tikrųjų daugybė tautų turi patarles, kad „ne ta koja išlipo“. Kitaip jūs permušate savo energetinį ratą“, – kalbėjo žolininkė.