Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Lietuvoje sergamumas žarnyno infekcinėmis ligomis kasmet auga

Antradienį minima Pasaulinė sveikatos diena. Specialistai ta proga ragina susimąstyti apie vartojamo maisto kokybę, jo apsaugą nuo užterštumo bei cheminių medžiagų.
E.coli sukelta žarnyno infekcija
E.coli sukelta žarnyno infekcija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak visuomenės sveikatos specialistų, Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys kelia nerimo – kasmet su nesaugaus maisto vartojimu visame pasaulyje siejama maždaug 2 milijonai mirčių, daugiausia – vaikų.

Maiste esančios bakterijos, virusai, parazitai ar cheminės medžiagos gali sukelti daugiau nei 200 ligų – nuo viduriavimo iki vėžinių susirgimų.

Lietuvoje gyventojų sergamumas žarnyno infekcinėmis ligomis, dažniausiai plintančiomis per maistą, kasmet auga – per pastaruosius dešimt metų šalyje kasmet užregistruojama iki 20 tūkstančių šių ligų atvejų.

Žmones specialistai ragina daugiau domėtis, kaip ir iš kokių produktų pagaminti jų valgomi patiekalai, o svarbiausia – nepersivalgyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos