Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje svečiuosis visas būrys pasaulinio garso gyvosios mitybos propaguotojų

„Noriu su jumis pasidalyti savo vizija: regiu pasaulį be ligų, sielvarto ir įtampos. Subalansuotą pasaulį, kuriame kupini jėgų gyvename harmoningą gyvenimą“, – rašė legendinė natūropatė, gyvojo maisto pradininkė Ann Wigmore, kurios garbei mūsų šalyje šiomis dienomis rengiama unikali konferencija.
Paulius Jaruševičius
Paulius Jaruševičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Visi, besidomintys sveika mityba, gyvojo maisto mėgėjai, žaliavalgiai ir jiems prijaučiantys turi puikią galimybę papildyti savo žinių bagažą. Rugsėjo 19–20 dienomis Vilniuje (išsamesnė informacija čia) vyks Ann Wigmore gyvojo maisto konferencija, kurioje dalyvaus daug žymių gyvojo maisto propaguotojų. Konferencijos metu bus aptariamos naujausios žaliavalgystės idėjos, principai, naujovės. Apie tai kalbamės su Ann Wigmore fondo įkūrėju Pauliumi Jaruševičiumi.

Kaip kilo mintis surengti konferenciją apie gyvąjį maistą?

Praėjusių metų lapkričio mėnesį sutikau žinomus gyvojo maisto propaguotojus Petrą ir Loretą Vainius iš JAV. Susidraugavome ir nutarėme pastatyti paminklą Ann Wigmore gimtinėje Kruopių miestelyje. Idėją parėmė jos bendražygiai ir draugai iš įvairių pasaulio šalių. Supratome, kad planuoja atvykti didelis būrys gyvojo maisto ekspertų. Tada ir gimė mintis surengti Ann Wigmore gyvojo maisto konferenciją. Viską suorganizavome visuomeniniais pagrindais per šešis mėnesius. Paminklą Ann Wigmore atidengsime Kruopiuose rugsėjo 22-ąją 12 valandą.

Kada Lietuvoje prasidėjo domėjimasis žaliavalgystės idėjomis ir tradicijomis?

Pirmieji Lietuvos žaliavalgiai viešumoje pasirodė maždaug prieš 3–4 metus. Vėliau Victoria Boutenko ir Viktoras Kulvinskas paskatino daugiau žmonių domėtis sveiku gyvenimo būdu. Štai jie abu ir vėl Lietuvoje. Beje, Victoria Boutenko rugsėjo 24–25 dienomis ves seminarus Kaune, o 26-ąją – Panevėžyje.

Kiek Lietuvos žmonės domisi gyvuoju maistu? Kaip manote, ar tai populiaru mūsų šalyje?

Susidomėjimas gyvuoju maistu didžiulis. Jau ir Lietuvoje yra žmonių, kurie gyvuoju maistu išsigydė ketvirtos stadijos vėžį. Derėtų pridurti, kad žaliavalgystė ir gydymasis gyvuoju maistu – tai du skirtingi dalykai. Pasaulyje, o ypač JAV, jau 40 metų tik didėja domėjimasis gyvuoju maistu ir žaliavalgyste. Šia tema atlikta daug mokslinių tyrimų. Lietuvoje mes turime išverstą T. Colino Campbello knygą „Natūralus būdas išvengti ligų“. Konferencijai išleidome Ann Wigmore knygą „Kam kentėti?“. Ją bus galima įsigyti konferencijoje, o vėliau – knygynuose.

Kuo ypatinga ši konferencija apie gyvąjį maistą? Gal galite išskirti ypatingus jos svečius ir dalyvius?

Ši konferencija – unikalus atvejis: daug autoritetingų natūralios mitybos ekspertų iš viso pasaulio susirinks į vieną vietą. Tai nepaprasta proga Lietuvos žmonėms ne tik savo akimis išvysti šiuos gyvojo maisto idėją propaguojančius specialistus, bet ir su jais pabendrauti, užduoti jiems klausimų apie mitybą, sveikatą. Svečiai su dideliu entuziazmu atvyksta į mūsų šalį, nes nori atiduoti pagarbą Ann Wigmore atminimui ir aplankyti kraštą, iš kurio kilusi ši nepaprasta asmenybė.

Sunku išskirti kokį nors vieną pranešėją, mat kiekvienas iš jų natūralios mitybos srityje yra pripažinti autoritetai. Labai džiaugiamės, kad į konferenciją atvyksta žaliųjų kokteilių „ambasadorė“ Victoria Boutenko, detoksikacijos ekspertė Karyn Calebrese, kuri, sulaukusi 65-erių metų, stebina jaunatviška išvaizda ir energija, daktaras Bryanas Clementas, taip pat lietuviams jau žinomas Viktoras Kulvinskas ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos