Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Limfodrenažinis masažas – sveikatinimo procedūra, kuriai pakanka pietų pertraukos

Limfodrenažinis masažas – tai efektyvi sveikatinimo procedūra, kurios metu naudojant „Roll Shaper“ aparatą yra išjudinama kraujotaka, suaktyvinama medžiagų apykaita, išvalomas organizmas, stangrinama kūno oda ir atpalaiduojami įsitempę raumenys. Apie tai, su kokiomis sveikatos problemomis susidoroti padeda limfodrenažas bei ką reikia žinoti apie šią procedūrą, kalbamės su Ogmios miesto laisvalaikio terasoje įsikūrusio limfodrenažinių masažų salono „Studija V“ vadove Jurgita Povilionyte.
Limfodrenažinis masažas – sveikatinimo procedūra, kuriai pakanka pietų pertraukos
Limfodrenažinis masažas – sveikatinimo procedūra, kuriai pakanka pietų pertraukos / Partnerio nuotr.

Limfodrenažiniai masažai – efektyviausias būdas išjudinti organizmo veiklą

Specialistės teigimu, limfotaka žmogaus organizme yra atsakinga už organizmo išvalymą bei imunitetą ir yra tarsi mūsų kūno kanalizacija, kurios pagalba iš organizmo pašalinami pertekliniai skysčiai, likutiniai medžiagų apykaitos produktai, toksinai. Taigi, viskas, ko mūsų organizmui nereikia. „Kai dirbame sėdimą darbą ir patiriame nuolatinį stresą, per mažai judame ir neišsimiegame, maitinamės nereguliariai ir nesveiku maistu bei gauname per daug toksinų iš aplinkos, limfotaka sulėtėja ir viskas organizme pradeda kauptis. Dėl šios priežasties silpsta imunitetas, atsiranda energijos trūkumas ir nuovargis, formuojasi celiulitas, viršsvoris, vargina tinstančios galūnės ir besikaupiantys skysčiai“, – pasakoja J.Povilionytė. Anot jos, efektyviausias būdas išjudinti limfotaką – periodiškai atlikti limfodrenažinius masažus, kurių metu suaktyvinama kraujotaka, riebalų skaidymas, iš organizmo pašalinami pertekliniai skysčiai, toksinai.

Partnerio nuotr./Limfodrenažinis masažas – sveikatinimo procedūra, kuriai pakanka pietų pertraukos
Partnerio nuotr./Limfodrenažinis masažas – sveikatinimo procedūra, kuriai pakanka pietų pertraukos

„Išjudinus limfotaką ir išvalius organizmą nuo susikaupusių negerumų pirmiausia jaučiamas didesnis energijos kiekis ir padidėjęs organizmo tonusas. Oda tampa stangresnė ir lygesnė, ypač celiulito zonose. Dėl greitesnio riebalų skaidymo mažėja kūno apimtys ir greičiau krenta viršsvoris. Aktyvinant limfotaką sustiprėja imunitetas ir padidėja organizmo pasipriešinimas išorinėms infekcijoms“, – tikina pašnekovė ir priduria, jog limfodrenažo pagalba išjudinamos ir perteklinių skysčių sankaupos, tad ši procedūra ypatingai aktuali tiems, kas skundžiasi tinstančiomis galūnėmis.

5 problemos, kurias galima išspręsti limfodrenažinio masažo pagalba

J.Povilionytė išskiria 5 esmines sveikatos problemas, kurias išspręsti gali padėti reguliariai atliekamas limfodrenažinis masažas.

  • Organizmo užterštumas. Anot specialistės, pirminė limfodrenažinių masažų užduotis – išvalyti organizmą ir paskatinti limfotaką organizme funkcionuoti tinkamai. Limfodrenažo pagalba sumažinamas organizmo polinkis skysčių kaupimuisi, suaktyvinama kraujotaka ir riebalų skaidymas;
  • Celiulitas. „Daugeliui moterų (tiek lieknų, tiek apkūnesnių) tai yra itin aktuali problema. Celiulitas – tai struktūriniai pasikeitimai poodiniame riebaliniame sluoksnyje, kurie sutrikdo mikrocirkuliaciją ir limfos atitekėjimą. Dėl šios priežasties susiformuoja riebaliniai kauburiukai, vadinami apelsino žievelės efektu“, – pasakoja specialistė. Anot jos, vienas efektyviausių celiulito gydymo būdų yra limfodrenažiniai masažai, kurių metu skaidomas riebalinis audinys, o poodiniai audiniai aprūpinami švariomis ląstelėmis;
  • Viršsvoris ir padidėjusios kūno apimtys. Pasak pašnekovės, limfodrenažiniai masažai suaktyvina riebalų skaidymą ir kraujotaką, tad priderinus pagrindinius sveikos mitybos principus, tai yra puiki priemonė atsikratyti viršsvorio ir sumažinti kūno apimtis. „Suaktyvinta kraujotaka skatina efektyviau veikti ir medžiagų apykaitą, taigi organizmas tarsi pabunda ir pradeda dirbti greičiau. Priderinus sveiką mitybą, organizmas energijai eikvoja turimas riebalų sankaupas, riebalinis audinys tirpsta, o svoris krenta greičiau“, – tikina J.Povilonytė ir priduria, jog svarbiausia tai, kad pokyčiai būna sveiki ir ilgalaikiai;
  • Nepatrauklios kūno formos po gimdymo. „Masažas, atliekamas su „Roll Shaper“ labai mėgstamas mamyčių, kadangi tai yra puiki priemonė susigrąžinti prieš gimdymą turėtas kūno linijas. Limfotakos aktyvinimas skatina riebalinio audinio skaidymą, išjudina susikaupusius skysčius, tad nėštumo metu priaugti kilogramai greitai ištirpsta, o stimuliuojant odą ji stangrėja ir tolygiai traukiasi. Šiuos užsiėmimus drąsiai galima lankyti kartu su naujagimiais, kadangi „Roll Shaper“ aparatai neskleidžia jokių bangų ir yra visiškai saugūs šalia esantiems kūdikiams, o pats masažas neturi įtakos žindymui, kadangi nėra intensyvus“, – privalumus vardina pašnekovė.
  • Įsitempę raumenys. Pasak J.Povilionytės, užsiėmimai su „Roll Shaper“ aparatais gali pasitarnauti intensyviai sportuojantiems asmenims, kurie skundžiasi kietėjančiais raumenimis. „Šiuos užsiėmimus ypatingai vertina profesionalūs bėgikai, dviratininkai, svorių kilnotojai, kurie masažuoja konkrečias, problemines raumenų grupes. Viso užsiėmimo metu raumenis šildo infraraudonųjų spindulių lempa, o „Roll Shaper“ aparato būgnas puikiai atpalaiduoja ir išjudina po intensyvaus sporto įsitempusius raumenis“, – tikina specialistė.

Gelbsti nusilpus imunitetui ir trūkstant energijos

Pasak J.Povilionytės, limfodrenažiniai masažai rekomenduojami ne tik žmonėms, kurie jaučia energijos trūkumą, nuolatinį nuovargį, dirba sėdimą darbą ar skundžiasi tinstančiomis galūnėmis. Jie puikiai tinka ir tiems, kurie persirgę sunkiomis ligomis negali atstatyti nusilpusio imuniteto. „Suaktyvinus limfotaką organizmas greičiau aprūpinamas švariomis ląstelėmis, kurios lengviau kovoja su nuolat organizmą puolančiomis infekcijomis ir bakterijomis. Limfinė sistema gamina limfocitus, kurie cirkuliuoja limfa, šiai tokiu būdu formuojant imunitetą ir dalyvaujant organizmo apsaugoje nuo kenksmingų išorės veiksnių. Iš kraujotakos surinkusi nereikalingas atliekas limfa keliauja į pagrindinius limfos centrus – limfmazgius, kurie išfiltruoja nereikalingus produktus ir pašalina juos iš organizmo, o švarią limfą grąžina atgal į kraujotaką. Limfodrenažo pagalba šie procesai yra suaktyvinami, tad imunitetas stiprėja ir organizmas su infekcijomis kovoja efektyviau“, – pasakoja pašnekovė.

Partnerio nuotr./Limfodrenažinis masažas – sveikatinimo procedūra, kuriai pakanka pietų pertraukos
Partnerio nuotr./Limfodrenažinis masažas – sveikatinimo procedūra, kuriai pakanka pietų pertraukos

Anot jos, klientai, turintys žemą kraujospūdį, linkę užsiėmimus lankyti pirmoje dienos pusėje, kadangi suaktyvinus kraujotaką pakyla organizmo tonusas ir jaučiamas didesnis energijos kiekis. Tuo tarpu sėdimą darbą dirbantiems ar intensyviai sportuojantiems rekomenduojama procedūrą atlikti antroje dienos pusėje, nes masažas išjudina dienos sankaupas ir veikia atpalaiduojančiai.

Masažas, kurį atlikti galima ir per pietų pertrauką

Pašnekovė pažymi, jog limfodrenažinio masažo su „Roll Shaper“ metu yra atliekama 18 pratimų programa, kurios pagalba išjudinama viso kūno limfotaka. „Masažas pradedamas pėdomis, tuomet kyla kojomis aukštyn, ypatingą dėmesį skiriant šlaunims ir celiulitinėms zonoms, sėdmenims, pilvo ir šonų sritims. Baigiama rankomis bei pečių juosta. Pirmoje užsiėmimo dalyje tenka šiek tiek pasportuoti, padaryti pritūpimų ir lengvų įtūpstų, na, o antroje dalyje, skirtoje viršutinei kūno daliai, galima pailsėti ir atsipalaiduoti“, – pasakoja J.Povilionytė.

Ji akcentuoja, jog limfodrenažinio masažo užsiėmimai vertinami dėl savo patogumo – jiems nereikia jokio pasiruošimo nei prieš, nei po procedūros. „Atvykstant į užsiėmimą su savimi reikia turėti tik sportines tampres, prigludusius marškinėlius bei kojinaites. Taip pat, rekomenduojama valandos bėgyje iki užsiėmimo nevalgyti ir išgerti apie litrą vandens. Svarbu tai, kad užsiėmimo metu nesukaisite ir nesuprakaituosite, o pasibaigus procedūrai nereikės skubėti į dušą. Tai ypatingai patogu dirbantiems, kadangi tokiam lengvam sportui galima panaudoti net ir pietų pertrauką“, – tikina pašnekovė.

Poveikis pastebimas po 4-5 masažų

Pasak specialistės, limfotakos suaktyvinimui minimaliai rekomenduojamas 10 užsiėmimų kursas, tačiau rezultatai jaučiami gerokai anksčiau. „Jau po 4-5 masažų jaučiamas didesnis energijos kiekis ir pakilęs organizmo tonusas, galima pamatyti odos būklės pasikeitimus – ji tampa stangresnė ir lygesnė, ypač celiulito pažeistose zonose. Po kelių pirmųjų užsiėmimų, kai organizmas ir oda apsipranta su stimuliacija, galima pasirinkti intensyvesnes programas ir didesnį dėmesį skirti viršutinei arba apatinei kūno daliai“, – teigia. J.Povilionytė.

Ji pažymi, jog limfodrenažiniai masažai, atliekami su „Roll Shaper“, yra nerekomenduojami asmenims, turintiems venų varikozę ar sergantiems širdies ligomis, tačiau prieš lankant užsiėmimus visuomet reikėtų pasitarti su prižiūrinčiu gydytoju. Taip pat, užsiėmimų lankyti negalima nėštumo metu bei sergant vėžinėmis ligomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas